De 2 vrijgelaten mannen worden verdacht van schuldig verzuim.
Foto: Belga

Twee verdachten van foltering celgenoot in Antwerpse gevangenis vrijgelaten

2 van de 5 mannen die verdacht werden van de foltering van hun celgenoot in de Antwerpse gevangenis zijn vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling. In de praktijk zitten de mannen wel nog in de cel voor andere feiten. Dat zegt ATV en bevestigen hun advocaten aan VRT NWS. Het gaat om de 2 mannen die beschuldigd worden van schuldig verzuim.

Op 12 maart werd een gedetineerde uit de gevangenis van Antwerpen in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij werd mishandeld door medegevangenen. De folteringen zouden al enkele dagen aan de gang zijn geweest, zonder dat het gevangenispersoneel iets in de gaten had.

Door de overbevolking moest het 41-jarige slachtoffer een cel delen met 5 andere mannen. De 5 celgenoten werden aangehouden: 3 op verdenking van poging tot moord, verkrachting met verzwarende omstandigheid van foltering, foltering en mensonterende behandeling, en 2 anderen op verdenking van schuldig verzuim.

Die laatste 2 verdachten zijn gisteren in vrijheid gesteld door de Kamer van Inbeschuldigingstelling, in afwachting van het verdere onderzoek en een mogelijk proces. In de praktijk zitten de mannen wel nog in de cel voor andere feiten.

Meest gelezen