Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

5 topprogramma’s, vanavond gratis op tv

Professor T.Beeld VRT

U heeft het vast gemerkt: de winter staat voor de deur. Geen nood, want er zijn vanavond topprogramma’s te zien op de buis. Dit zijn onze tips voor een geslaagde tv-avond.

Er was eens 

Documentairereeks over het werk van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. In het verleden werd wetenschap heel anders bedreven dan nu. Veel van wat men honderd jaar geleden dacht en deed, klinkt nu onaanvaardbaar. Hoe ga je om met dat verleden, en hoe probeer je dat vandaag beter te doen? In Congo slaan lokale biologen en wetenschappers van het KBIN de handen in elkaar.

Om 20.05  uur op Canvas.

Professor T.

Het derde seizoen van deze bekroonde Vlaamse misdaadreeks rond de briljante, maar excentrieke professor criminologie Jasper Teerlinck (Koen De Bouw). Een bezoekster van een bejaardentehuis wordt door een demente patiënt met verschillende messteken gedood. Alles wijst op een spijtig ongeval, maar is dat wel zo? Professor T. zal de zaak samen met mevrouw Sneyers proberen op te lossen.

Om 21.25 uur op Eén.

Joost Zwagerman

Vandaag zou de Nederlandse schrijver en essayist Joost Zwagerman 55 jaar geworden zijn. In deze documentaire brengen vrienden en collegas van Zwagerman hulde.

Om 20.15 uur op NPO2.

Apocalypse: Never-Ending War

Deze tweedelige ingekleurde kroniek toont op aangrijpende wijze hoe WO I voortleefde in de jaren 20 en het pad effende voor het ontstaan van totalitaire regimes en WO II. Vanavond aan bod: 11 november 1918. De Eerste Wereldoorlog is voorbij. Het einde van de vijandelijkheden wordt door de overlevenden wild gevierd. Maar in Midden-Europa, en dan vooral in Duitsland, Rusland en Hongarije, breidt de communistische revolutie snel uit. 

Om 21 uur op Canvas.

Lees ook

Gert Verhulst: “We moeten ons ervan bewust zijn dat het aantal stappen naar een dictatuur niet zo heel groot is”  

Nations League: Zwitserland - België

De Rode Duivels lieten donderdag geen steek vallen tegen zwakke broertje IJsland en hebben vanavond in Zwitserland genoeg aan een punt voor groepswinst en een ticket voor de ‘final four’.

Om 20.25 uur op VTM.