Scheldpartij Trump tegen voormalig werknemer

Nieuws
De Amerikaanse president Trump is maandag uitgevallen tegen een voormalige medewerkster die een boek over haar ervaringen in het Witte Huis schreef en zegt heimelijk opnames te hebben gemaakt.
anp
dinsdag 14 augustus 2018 om 03:00

Washington

Trump noemt ‘de geschifte Omarosa’ iemand die nooit iets heeft bereikt en dat ook nooit zal kunnen. Ze is kwaadaardig, maar ook dom, aldus Trump.

Omarosa Manigault Newman werkte in het Witte Huis, maar is volgens Trump opzijgezet, nadat stafchef John Kelly had geklaagd dat ze alleen maar voor problemen zorgde en ‘een loser’ was. Ze was volgens Trump onvriendelijk in de omgang en miste afspraken voor haar werk.

De Afro-Amerikaanse Omarosa (44) was een persoonlijkheid uit reality tv-series, onder meer de NBC-show The Apprentice (De Leerling) die toen door Trump werd gemaakt en gepresenteerd. Ze raakte in juli 2016 betrokken bij de verkiezingscampagne van Trump. Ze kreeg begin 2017 een baan in het Witte Huis. Ze werd daar in december aan de kant geschoven.

Destijds werd gemeld dat ze op 12 december 2017 tegen haar zin door veiligheidspersoneel uit het complex van het Witte Huis werd verwijderd. Zelf zegt ze te zijn opgestapt.

verbazing

Dinsdag verschijnt haar boek Losgeslagen waarin ze Trump een racist noemt. Het boek staat volgens het Witte Huis vol met leugens en valse beschuldigingen. Omarosa heeft via NBC maandag opnames verspreid die volgens haar de telefonische reactie van Trump op haar ontslag zijn. Trump zegt daarin niets van haar ontslag te hebben geweten. Eerder verspreidde ze opnames van een gesprek met Kelly over haar ontslag.

Trump lijkt niet goed op de hoogte van wat er zich in ‘zijn’ Witte Huis afspeelt: ‘Omarosa, wat is er aan de hand? Ik zag net op het nieuws dat je van plan bent op te stappen (..)’. Omarosa antwoordt: ‘Generaal Kelly zei tegen me dat jullie me weg willen hebben.’ Trump reageert verbaasd: ‘Nee ik..., niemand heeft me hier iets over gezegd.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het ANC hield maandag haar laatste grote rally in Johannesburg.

Mandela's erfenis in dertig jaar verkwanseld. Gooit Zuid-Afrika het roer om?

Dertig jaar geleden werd Nelson Mandela president van Zuid-Afrika, maar van de hoopvolle stemming van toen is weinig meer over. Deze week verliest Mandela’s partij mogelijk voor het eerst haar meerderheid.

Dag in, dag uit vullen ze de hoofdstraten van de hoofdstad Tbilisi met vlaggen van Georgië, de EU en Oekraïne.

Georgiërs vrezen een Russische toekomst: 'Dit is het gevaarlijkste moment in ons onafhankelijke bestaan'

In de straten van de Georgische hoofdstad Tbilisi heerst al wekenlang een explosieve spanning. De conservatieve regering wil een omstreden wet aannemen waarmee het de samenleving kan zuiveren van ongewenste, ‘buitenlandse’ elementen

Het British Museum in Londen.

Gestolen artefacten uit British Museum verkocht op eBay, FBI doet onderzoek

De FBI mengt zich in het onderzoek naar ruim 1.500 gestolen artefacten uit het British Museum, nu er honderden objecten zijn aangetroffen op veilingsite eBay.

Overlevenden groeven afgelopen weekend met stokken en scheppen in de modder. Zij haalden twee bewoners levend onder het puin vandaan en borgen zes lichamen. De kans op overlevenden is na vier dagen klein.

Ruim 2.000 mensen levend begraven door aardverschuiving Papoea-Nieuw-Guinea

Het aantal doden als gevolg van de aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea is maandag drastisch bijgesteld naar boven. Het natuurgeweld heeft naar schatting ruim tweeduizend levens geëist.

De Russische invasie van Oekraïne heeft EU-uitbreiding weer hoog op de agenda gezet.

EU-uitbreiding terug van weggeweest. Maar is Europa wel klaar voor een nieuwe groeispurt?

EU-uitbreiding staat sinds de Russische invasie weer hoog op de agenda en wordt door hoge Europese functionarissen als noodzakelijk gezien. Maar is dat wel zo - en is het überhaupt wel verstandig?

Palestijnse burgers na de raketaanval op een tentenkamp in Rafah

Zeker 35 doden door Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp Rafah

Bij een vergeldingsaanval door Israël is een tentenkamp in de stad Rafah getroffen, en zijn zeker 35 Palestijnen omgekomen. Een onbekend aantal anderen raakte gewond.