Scheldpartij Trump tegen voormalig werknemer

Nieuws
De Amerikaanse president Trump is maandag uitgevallen tegen een voormalige medewerkster die een boek over haar ervaringen in het Witte Huis schreef en zegt heimelijk opnames te hebben gemaakt.
anp
dinsdag 14 augustus 2018 om 03:00

Washington

Trump noemt ‘de geschifte Omarosa’ iemand die nooit iets heeft bereikt en dat ook nooit zal kunnen. Ze is kwaadaardig, maar ook dom, aldus Trump.

Omarosa Manigault Newman werkte in het Witte Huis, maar is volgens Trump opzijgezet, nadat stafchef John Kelly had geklaagd dat ze alleen maar voor problemen zorgde en ‘een loser’ was. Ze was volgens Trump onvriendelijk in de omgang en miste afspraken voor haar werk.

De Afro-Amerikaanse Omarosa (44) was een persoonlijkheid uit reality tv-series, onder meer de NBC-show The Apprentice (De Leerling) die toen door Trump werd gemaakt en gepresenteerd. Ze raakte in juli 2016 betrokken bij de verkiezingscampagne van Trump. Ze kreeg begin 2017 een baan in het Witte Huis. Ze werd daar in december aan de kant geschoven.

Destijds werd gemeld dat ze op 12 december 2017 tegen haar zin door veiligheidspersoneel uit het complex van het Witte Huis werd verwijderd. Zelf zegt ze te zijn opgestapt.

verbazing

Dinsdag verschijnt haar boek Losgeslagen waarin ze Trump een racist noemt. Het boek staat volgens het Witte Huis vol met leugens en valse beschuldigingen. Omarosa heeft via NBC maandag opnames verspreid die volgens haar de telefonische reactie van Trump op haar ontslag zijn. Trump zegt daarin niets van haar ontslag te hebben geweten. Eerder verspreidde ze opnames van een gesprek met Kelly over haar ontslag.

Trump lijkt niet goed op de hoogte van wat er zich in ‘zijn’ Witte Huis afspeelt: ‘Omarosa, wat is er aan de hand? Ik zag net op het nieuws dat je van plan bent op te stappen (..)’. Omarosa antwoordt: ‘Generaal Kelly zei tegen me dat jullie me weg willen hebben.’ Trump reageert verbaasd: ‘Nee ik..., niemand heeft me hier iets over gezegd.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Andrej Belooesov

Poetin ruilt trouwe defensieminister Sjojgoe in voor een econoom zonder oorlogservaring

De Russische president Vladimir Poetin ruilt zijn trouwe minister van Defensie Sergej Sjojgoe in voor Andrej Belooesov, een econoom zonder militaire ervaring. Het is de vraag of er in de praktijk veel zal veranderen voor de oorlog tegen Oekraïne.

Liudmila Kalashnik (88) wordt geëvacueerd uit Vovtsjansk, afgelopen zondag. Haar man stierf na een Russische raketaanval op het dorp.

Russische doorbraak dreigt in noorden van Charkiv: 'Wie niet wil sterven, moet nu met mij meegaan'

Rusland heeft de aanval geopend op het noorden van de Oekraïense provincie Charkiv. Met name bij de dorpen Vovtsjansk en Lyptsi wordt zwaar gevochten. De lokale autoriteiten zijn overgegaan tot evacuatie van de grensstreek.

Rook stijgt maandag op boven Gaza-Stad. Op de voorgrond is een Israëlische gepantserd voertuig te zien.

Israëls aanpak om Hamas te vernietigen werkt niet, oordeelt de VS. 'Het ontbreekt aan een plan'

Oplaaiende gevechten in Noord-Gaza hebben geleid tot ernstige Amerikaanse kritiek op de Israëlische manier van oorlogsvoering. Die zou slechts leiden tot nóg meer verwoesting en burgerdoden.

Afbeelding

LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk op merkrecht. 'Nogal verbaasd over deze claim'

LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, sleept een Nederlander in een kort geding voor de rechter. Volgens het Deense speelgoedbedrijf maakt hij inbreuk op het merkrecht.

Demonstranten zitten in een straat vlakbij het parlementsgebouw in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Georgische politie beëindigt protestactie tegen 'buitenlandse agent'-wet, parlement stemt deze week

De Georgische politie heeft een einde gemaakt aan de protestactie buiten het parlement tegen de ‘buitenlandse agent’-wet. Demonstranten vrezen dat de wet gebruikt zal worden om kritische geluiden te onderdrukken.

Joost Klein

Diskwalificatie kandidaat tijdens ESF is uitzonderlijk

Nooit eerder in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival werd een kandidaat tijdens het evenement gediskwalificeerd. Zaterdag werd bekend dat de Nederlandse inzending Joost Klein niet mee mag doen aan de finale.