maandag 19 maart 2018 - Halen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

POLITIEK LIMBURG

 Karel Hemerijckx

HET RAPPORT VAN DE BURGEMEESTER

Erik Van Roelen

 Burgemeester van Halen
 Aantal inwoners: 9.475
 Partij: CD&V
 Coalitie: CD&V - sp.a
 Oppositie: Open Vld, N-VA
 Burgemeester sinds: 1 januari 2013
 Mandaten: ondervoorzitter Inter-Energa, lid overlegcomité Infrax

 Salaris: 52.710 euro bruto (op jaarbasis)
 Voorkeurstemmen: 1.399

 Leeftijd: 48
 Partner: An
 Kinderen: Jelle
 Opleiding: industrieel ingenieur elektro-mechanica

 Job: adviseur kabinet Vandeurzen

Rapport van de burgemeester van Halen.

GOED

Eigen bus voor senioren, oorlogshelmen voor toeristen

  1. Dienstencentrum De Klapstoel heeft de deuren geopend. Als verlengstuk is Halen ook gestart met de Klapbus, een speciaal ingericht busje dat uitrukt voor de senioren in de deelgemeenten: er is wifi en koffie, ze kunnen er terecht met alle papieren voor het stadhuis en wie wil, kan meerijden naar het dienstencentrum.
  2. In Loksbergen zijn ze begonnen met de nieuwbouw voor de buitenschoolse opvang. Dat betekent meteen ook het startschot voor een nieuw elan voor domein Panoven. De speeltuin wordt vernieuwd, de vijver en petanquevelden zijn al aangepakt en in de toekomst volgt ook de restauratie van de pannenbakkerij.
  3. Met de 44 helmen van de 44 Limburgse gemeenten - ter herdenking van De Groote Oorlog - heeft de stad een publiekstrekker van jewelste binnengehaald.

DIT KAN BETER

Stadhuis mag langer open, fietspaden zijn langverwacht

  1. Met de aanleg van fietspaden en nieuwe riolering tussen Halen en Loksbergen - kostprijs 5,7 miljoen euro - is de stad bezig met de grootste infrastructuurwerken van de jongste jaren. Goed nieuws dus. Maar door administratieve en technische obstakels (plus het weer) slepen de werken aan deze belangrijke verbinding aan.
  2. Via nieuwe wachtbekkens en overloopsystemen is de wateroverlast onder handen genomen. Maar toch werd de stad in 2016 opnieuw geconfronteerd met overstromingen, tot zelfs in de Fonteinstraat middenin het centrum toe.
  3. De openingsuren van het stadhuis kunnen klantvriendelijker: vrijdag om 12 uur gingen de deuren al dicht, dinsdag kwam daar recent nog bij. Met een feestdag op maandag kan je dus van vrijdagmiddag tot woensdagochtend niet aankloppen.

ONZE MENING Luc Weyens en Caroline Vandenreyt

CD&V zal weer bedpartner mogen kiezen

Twee grote uitdagingen had Erik Van Roelen toen hij in 2012 de lijst trok: hij moest volgen in de voetstappen van instituut Willy Neven én deed dat na drie legislaturen op eigen CD&V-houtje (zonder kartelpartner Open Vld). Met 11 zetels op de 21 haalden de CD&V’ers de volstrekte meerderheid, maar sp.a werd toch als coalitiepartner gevraagd om het comfortabeler te maken. Aan de peis en vree op het stadhuis te merken, lijkt dat geen onverstandige keuze. Alhoewel sp.a vandaag wellicht spijt heeft dat ze haar halve schepen de eerste drie jaar heeft gekozen (en nu weinig kans op profileren heeft). Aan de overkant van de banken verliep het woeliger, nummers 2 en 5 van N-VA stapten al in 2014 op. Oprichter Danny Jacobs volgde vorig jaar. Het lijkt er dus op dat CD&V in oktober waarschijnlijk rustig kan kiezen of ze nog eens het bed deelt, en met wie.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws