© BELGA

Westerlo staat nu erg dicht bij Timmy Simons

Zoals vorige week gemeld is Timmy Simons (47) de beoogde nieuwe trainer van Westerlo. Intussen zijn de Kempenaars volop bezig om zijn overgang af te ronden.

David Van den Broeck

Dat Simons openstond om de stap te zetten, was al duidelijk, maar hij ligt natuurlijk nog een jaar onder contract bij Dender, dat hij net naar eerste klasse heeft geloodst. Daarom moet nu eerst op clubniveau nog alles worden uitgeklaard. Van zodra dat van de baan is, kan de voormalige Rode Duivel zijn handtekening zetten onder het tweejarige contract dat in ’t Kuipje voor hem klaarligt. De verwachting is dat dat begin volgende week gebeurt, als Simons terug is uit het buitenland.

Simons begon zijn trainerscarrière in 2018 als assistent bij Club Brugge, waar hij afscheid had genomen als speler. Hij werkte er ook in de jeugd en trok dan naar Zulte Waregem, waar hij in 2022 voor het behoud zorgde, maar niet mocht blijven. In februari 2023 tekende hij bij Dender, waar hij dus een straffe stunt realiseerde. Eerst door de club in tweede klasse te houden en vorige maand door te promoveren.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL