© N-VA Heist-op-den-Berg

N-VA Heist wil tien dorpsraden in het leven roepen

De Heistse N-VA-fractie wil dorpsraden installeren in tien Heistse gemeenschappen. Verschillende werkgroepen van de partij pleegden daarover intussen al buurtoverleg in enkele straten en wijken.

Kristof Van Rompaey

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 nam oppositiepartij N-VA het gemeentelijk beleid onder de loep. Daaruit blijkt volgens hen dat de besteding van het gemeentelijk budget niet steeds volgens de prioriteiten van de inwoners gebeurt. De partij maakt er daarom een speerpunt van om tien dorpsraden te installeren onder de vleugels van het gemeentebestuur.

“Heist telt zes deelgemeenten, maar in totaal zijn er tien dorpsgemeenschappen met elk hun lokale bekommernissen”, stelt lokaal voorzitter Patrick Cottenie. “Soms gaat het over kleine dingen. Andere voorstellen vereisen de nodige investeringen, maar het probleem bestaat erin dat deze mensen met hun noden vaak niet tot op 'den Berg' geraken.”

In de dorpsraden zouden lokale inwoners zetelen, elk met hun specifieke bevoegdheid. “Afhankelijk van de locatie kan dit bijvoorbeeld gaan om een lokale vertegenwoordiger die spreekt uit naam van de sportclubs, de jeugdwerkingen, de horeca, of de lokale middenstand. De gemeentelijke adviesraden zouden dan ook opnieuw bekeken moeten worden, zodat de dorpsraden er hun stem in krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER