Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Stiptheid treinen gedaald in januari, oorzaak ligt het vaakst bij derden

In januari dit jaar reed 88,6 procent van de treinen op tijd of met een vertraging van minder dan 6 minuten. Dat is minder stipt dan in januari 2017, toen 90,7 procent van de treinen stipt reed. Dat blijkt  uit cijfers van infrastructuurbeheerder Infrabel en spoormaatschappij NMBS.

8 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Waarom de reistijd tussen punt A en punt B niet verhogen en al de problemen zijn opgelost. Een treinrit van Hasselt naar Luik duurt nu al langer dan diezelfde rit van voor WO-2.
  • Chris Hom

    6 jaar geleden
    Elke dag is er vertraging richting Zottegem... elke dag mensen ! Dan dienen de bussen te wachten op de pendelaars met als gevolg dat de buschauffeur te laat kan vertrekken en zijn minuten dient in te halen tijdens de rit, want onderweg en aan de eindhalte staan er weeral mensen op hem te wachten ! En dan is er kritiek dat de bussen té snel rijden.... bekijk het gehele plaatje eens alvorens met t vingertje te wijzen !
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Hoe gaan ze nu gaan doen zoals de NVA van die is het ook altijd de schuld van een ander. Toch niet in orde de bezigheid......
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    We hebben het gister alweer gezien, 3 uur vertraging. Jongens toch, wat doen jullie eigenlijk met AL die centen die jullie steeds binnenhalen van de regering? (Lees: belastingbetaler?)
  • Diederik Knevels

    6 jaar geleden
    Typisch, het ligt altijd aan iemand anders....je wordt er zo moedeloos van. Het gaat vriezen komende dagen....je kan het al weer raden natuurlijk waar het aan ligt ! Prullemannen !
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    11

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.