Onwel geworden Britse nieuwslezer is weer thuis: “Bedankt voor alle steun”

Terwijl hij vrijdag het tv-programma News at Ten presenteerde op ITV, is de Britse presentator Rageh Omaar (56) plots onwel geworden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen weer thuis.

lto

De 56-jarige Rageh Omaar, voormalig buitenlandcorrespondent bij BBC en redacteur internationale zaken bij ITV News, had vrijdag merkbaar moeite met het voorlezen van het nieuws. De journalist zou volgens de tv-zender ITV nadien medische zorg nodig gehad hebben.

“We zijn ons ervan bewust dat kijkers zich zorgen maken over het welzijn van Rageh Omaar”, aldus een woordvoerder van ITV News. “Rageh werd onwel toen hij vrijdag News at Ten presenteerde en wordt nu verzorgd. Hij bedankt iedereen voor de beterschapswensen.”

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De journalist reageerde zaterdagnamiddag via een statement dat door de zender verspreid werd. “Ik dank iedereen voor de lieve wensen”, schreef hij. “Vooral het medische personeel, mijn collega’s en de bezorgde kijkers. Op het moment zelf was ik vastberaden om het programma nog te beëindigen. Ik ben dankbaar voor de steun die ik gekregen heb.”

Na naar het ziekenhuis gebracht te zijn, bekomt hij nu thuis. Wat er precies met hem aan de hand was of is, werd niet bekendgemaakt. “We wensen hem een spoedig herstel”, aldus ITV. “En we kijken er al naar uit om hem weer op het scherm te zien zodra hij daar klaar voor is.”

Niet herbekijken

ITV heeft na het programma de geplande herhalingen op ITV+1 geannuleerd. In plaats daarvan stond er een bericht dat ITV “tijdelijk niet in staat was om u onze +1 service te bieden”. “We zullen het binnenkort hervatten”, stond er te lezen.

Omaar werd bekend toen hij in 2003 de oorlog in Irak versloeg voor de BBC. Hij brengt nu grote nieuwsverhalen over de hele wereld voor ITV News en presenteert ook het actualiteitenprogramma On Assignment.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen