© jb

© Jb

© jb

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Van Calais tot Boom: met (taxi)fiets, te voet en met de raft 250 km overbrugd

Een groepje Warmtste Week-vrienden hielden een actie ter ondersteuning van 'Vluchtelingenwerkgroep Boom'. Per fiets en bootje overbrugden ze de afstand Calais-Boom.

Jan Boey

Het trap-peddel-bondgenotenteam kwam zondagmiddag omstreeks 14.30u toe aan de Kaai in Boom...met twee rubberen bootjes. "Via de 'Warmste Week' organisatie wilden we de opstart van de 'Vluchtelingenwerkgroep Boom' ondersteunen", leggen Ignace, Luc, Rudy, Guido, Pros, Guy, Wim, Dirk, Polle en Jan uit, allen inwoners van de Rupelstreek en Aartselaar. De tien geëngageerden willen zo hun warme steun bieden aan bootvluchtelingen en vluchtelingen in het algemeen via de organisatie Booms Welkom. Hiervoor planden ze afgelopen weekend een driedaagse vanuit Calais tot Boom, een tocht van 250 km. De tocht is door de 10 deelnemers zelf gefinancierd.

Op vrijdag fietsten ze 128 km van Calais tot Brugge, waarna in tentjes overnacht werd in de kajakclub van Brugge. Zaterdag reden ze met vijf vierwielige taxifietsen de volgende 89 km van Brugge tot Dendermonde. Zondagmorgen vroeg zijn ze te voet tot Wintam gewandeld. Met twee raften zijn ze dan via de Rupel gepeddeld tot Boom.http://www.boomswelkom.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER