Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij is amper 6, maar verdiende dit jaar 9 miljoen euro. En daar hoeft Ryan niets bijzonders voor te doen

Ryan is zes jaar oud en pakt speelgoed uit. Niet gewoon op zijn verjaardag of op Sinterklaas, maar elke dag, en daar verdient hij zoveel geld mee dat zijn studies, zijn huis en wellicht zijn pensioen nu al gedekt zijn.

nkdr

Hij is maar een klein kereltje, maar de zesjarige Ryan is nu al één van de grootste YouTubers van de planeet. Op zijn YouTube-kanaal Ryan Toysreview plaatst hij, met de hulp van zijn mama, elke dag een filmpje waarin hij speelgoed uitpakt en beoordeelt. Zo’n beetje het favoriete tijdverdrijf van elke zesjarige als je ze laat kiezen.

Volgens zakenmagazine Forbes staat Ryan op de achtste plaats van de bestbetaalde YouTubers ter wereld. Hij verdiende het afgelopen jaar meer dan 9 miljoen euro aan zijn filmpjes.

Het kanaal van Ryan werd in 2015 opgestart toen de jongen drie jaar oud was, nu heeft hij meer dan tien miljoen volgers. Zijn moeder Loann heeft intussen haar job als leerkracht opgegeven om voltijds met het kanaal bezig te kunnen zijn, en dat loont duidelijk.

“Ryan keek heel veel speelgoedreviewvideo’s, enkele van zijn favoriete kanalen waren EvanTubeHD en Hulyan Maya omdat zij veel video’s maakten over Thomas de Trein, en Ryan vond Thomas toen super leuk. Op een dag vroeg hij me waarom hij niet op YouTube stond zoals de andere kindjes. Dus hebben we besloten dat we dat wel konden veranderen”, vertelde zijn moeder in een eerder interview.

“We hebben hem meegenomen naar een speelgoedwinkel en kochten hem zijn eerste speelgoedje, ik denk dat het een treinset van Lego was, en daar is het allemaal begonnen.”

De opbrengst van zijn video’s gaat ook niet alleen naar Ryan. Al het geld dat binnenkomt wordt op een spaarrekening gezet om later zijn school mee te kunnen betalen, maar ook die van zijn zusjes Emma en Kate. Maar hoeveel het ook opbrengt, eenmaal Ryan het beu wordt om de video’s te maken, zullen ze ermee stoppen, zo laat de moeder van Ryan nog weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer