Buren in tranen na fatale val van ladder: “Een ramp, we zullen Marcel missen”

© BFM

De 63-jarige Marcel Haest uit Westmalle is maandag om het leven gekomen nadat hij van een ladder was gevallen bij het snoeien van een boom. De man was samen met een vriend in de buurt aan het werk. Hij was sinds vorig jaar met pensioen. Zijn buren zijn in tranen door het tragische ongeval.

Jan Brys

Het ongeval gebeurde aan de Druivenlaan in Westmalle, de straat waar Marcel Haest zelf ook woonde. De zestiger, die tot voor zijn pensioen actief was als chauffeur, was er een graag geziene man in de wijk. Samen met een vriend schoot hij zijn buren wel vaker te hulp bij het snoeien van de bomen, met als afspraak dat ze in ruil voor hun werk het snoeihout mochten houden. Maandag was het duo al sinds de voormiddag bezig. Maar in de loop van de namiddag liep het mis.

“Ik zag Marcel met een kettingzaag op de ladder klimmen”, zegt een buurman die in het huis schuin tegenover de bewuste boom woont. “Hij ging een tak afzagen op een hoogte van wel zes meter. Hij is van de ladder gevallen en recht op zijn hoofd terechtgekomen. Zijn vriend zag meteen dat het zeer ernstig was en belde zonder aarzelen de hulpdiensten. De mensen van de MUG hebben echt alles geprobeerd om hem te redden. Ze hebben hem inspuitingen gegeven en hem trachten te reanimeren. Maar het mocht niet baten.”

Medicatie

De buren zijn er het hart van in. “Mijn tuin grenst aan die van hem. We maakten vaak een praatje. Ik zal hem missen”, zo zegt een andere buur met de tranen in de ogen.

Volgens de buren nam Marcel medicatie voor het hart. “Misschien heeft hij daar boven op die ladder iets gekregen. Maar toen ik hem met die kettingzaag naar boven zag gaan, kreeg ik zelf schrik. Nu is Marcel dergelijke klusjes wel gewoon, maar het moet maar eens één keer mislopen. Dat is nu dus gebeurd. Terwijl we op de MUG stonden te wachten, leek dat wel een eeuwigheid. Maar ja, dan duurt een minuut lang. Misschien was Marcel al overleden door de val. Wie zal het weten”, zo vraagt de overbuur zich af.

De buren stellen zich luidop de vraag of het wel een goed idee is om als amateur dergelijke werken uit te voeren. “Het is niet voor niets dat professionele boomverzorgers zichzelf zo goed beveiligen tijdens het klimmen”, zeggen ze.

Marcels vriend was in shock. “We hebben hem trachten te kalmeren, maar dat was niet gemakkelijk. Dit is echt een ramp. Iedereen spreekt er al over”, voegen de buren er nog aan toe.

Marcel Haest laat een vrouw en twee zonen na. Hij had ook twee kleinkinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer