© Jan Van der Perre

Nog geen vierkant groen op Turnhoutse ring, wel conflictvrije kruispunten

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt werk van veiliger kruispunten op de Turnhoutse ring. “We wachten niet op een wettelijk kader voor vierkant groen.”

GVN

Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) legde in 2014 al de vraag voor vierkant-groenkruispunten op de ring voor. Maar daarvoor is er voorlopig geen wettelijk kader.

“Het proefproject dat nu in Antwerpen is gestart, is een testopstelling op een lokaal kruispunt dat AWV niet in zijn beheer heeft”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. “We staan er niet weigerachtig tegenover en bekijken de mogelijkheden, maar we wachten wel op aanpassingen van de federale wetgeving. Het houdt ons niet tegen om ondertussen werk te maken van conflictvrije kruispunten op de R13. Deze zomer maken we het kruispunt met de Steenweg op Oosthoven conflictvrij en passen we het kruispunt bij de Miko aan. We nemen de rechtsafslagpijl weg om niet de indruk te geven dat auto’s voorrang hebben. We trekken ook de tijd voor voetgangers en fietsers gelijk, zodat auto’s geen rood voetgangerslicht zien op het moment dat fietsers nog groen licht hebben. Volgend jaar wordt dit kruispunt conflictvrij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER