© rr

Twintiger moet jaar de cel in voor diefstal van paletten koffie op werkvloer

Twee ex-werknemers bij Schenker in Tisselt zijn schuldig bevonden aan de diefstal van acht paletten Nescafé-koffie. De camerabeelden deden beide mannen de das om. Eén van hen kreeg zelfs 12 maanden effectief

ldn

Het onderzoek kwam op gang toen er een anonieme brief toekwam bij het logistieke bedrijf Schenker over een diefstal door de twee mannen. De politie werd ingeschakeld en camerabeelden van het bedrijf werden onderzocht.

Volgens medewerkers waren er minstens drie feiten die aan het duo konden gelinkt worden. Twee daarvan werden op camera vastgelegd. Het ging volgens de openbare aanklager onder meer over de diefstal van acht paletten met Nescafé-koffie. De twee werden opgepakt en verhoord.

De 35-jarige Johnny A. uit Antwerpen ging, na de confrontatie met de camerabeelden, meteen over tot bekentenissen. A. verwees daarbij ook naar zijn collega Nabil E.B. (28) die hij als bedenker van de diefstal bestempelde.

Het parket was van oordeel dat de feiten bewezen waren met onder meer de anonieme brief, de camerabeelden waarop beide verdachten te zien waren, huiszoekingen en de bekentenissen van de dertiger. Die stelde dat hij na de diefstal met koffie naar de woning van zijn collega was gereden.

De advocaat van E.B. wees erop dat een anonieme brief niet beschouwd kan worden als bewijsmateriaal én er werden bij de huiszoeking enkel bij A. gestolen zaken gevonden. De rechter was niet overtuigd van zijn onschuld en veroordeelde E.B. tot 12 maanden effectief en 600 euro boete. A. kwam weg met een autonome probatiestraf van twee jaar.

De twee veroordeelde mannen hangt nu ook nog een schadevergoeding van hun ex-werkgever boven het hoofd van bijna 12.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER