© if

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

1. Feeërieke winterwandeling en vuurshows

Op recreatiedomein Keiheuvel in Balen is het zaterdag ‘Putteke Winter’. Het hele domein baadt dan in een mysterieuze wintersfeer. U kan via verlichte paadjes wandelen langs mooie natuurplekjes, genieten van vuurshows en klank- en lichtspelen, luisteren naar livemuziek en verhalen, enz. Natuurlijk is er ook aan de chocolademelk en glühwein gedacht.

Zaterdag, vertrekken wandeling tussen 18.30 en 20.30 uur.

17de Esc. Licht Vliegwezenlaan.

Ticket kassa: 6 euro (kinderen: 4 euro).

www.puttekewinter.be

© HBVL

2. Samen 7.000 bomen planten voor groter bos

Natuurgebied Maaswinkel krijgt er zondag maar liefst 7.000 bomen bij. Het bos wordt daardoor 2,5 hectare groter. En u en uw gezin kunnen daarbij helpen want Natuurpunt nodigt iedereen uit om een handje toe te steken. Naast bomen planten kan u er ook terecht voor wandelingen en bushcrafttips. Voor kinderen is er een korte avonturentocht. Vergeet niet om een spade en laarzen mee te nemen.

Zondag van 10 tot 16 uur.

Dokter Haubenlaan.

Meer informatie op www.bosvooriedereen.be

© HBVL

3. Begeleide wandeling met Italiaanse flair

De vzw Toerisme Heusden Zolder organiseert zaterdag een begeleide wandeling rond de voormalige mijnterreinen aan de voet van de terril. Onderweg wordt u ondergedompeld door verhalen en getuigenissen. In ontmoetingscentrum La Baracca krijgt u een aperitiefje en drie Italiaanse degustatiehapjes. Aan start- en vertrekpunt Den Lavaar is er een expo rond Italiaanse migratie.

Zaterdag, aanmelden vanaf 14.30 uur.

Vertrek: Den Lavaar, Marktplein.

Ticket kassa: 10 euro.

toerisme.heusden-zolder.be

© HBVL

4. Experimenten en rondleidingen op Dag van de Wetenschap

De nieuwe sterrenwacht bekijken aan de Cosmodrome, leren wat er gebeurt in de futuristische koepels van Ecotron in Maasmechelen, zelf experimenten uitvoeren, demonstraties bijwonen over robots, insecten bestuderen,… Het is maar een greep uit de 45 activiteiten die zondag in Limburg wordt georganiseerd op de Dag van de Wetenschap. De boodschap is duidelijk: we kunnen niet zonder wetenschap in ons dagelijkse leven.

Zondag, tussen 10 en 17 uur.

Een duidelijk overzicht van alle activiteiten en locaties vindt u op www.dagvandewetenschap.be

© HBVL

5. Merodehappening met streekproducten en klompenparcours

Tijdens de Merodehappening (die dit jaar plaatsvindt in Laakdal) kan u zondag kennismaken met de verschillende troeven van het de Merodegebied. Er is een streekproducten- en vrijetijdsmarkt, straatanimatie, lokale bands, u kan lopen op klompen, workshops volgen, enz. Voor kinderen is er o.a. een gratis ritje op de paardenmolen en een circusartiest.

Zondag, van 13 tot 18 uur.

Markt Groot-Vorst.

Gratis toegang.

www.demerodeonline.be

© HBVL

6. Op bezoek bij 700 ambachtslieden

Op de Dag van de Ambachten tonen zo’n 700 ambachtslieden hun creaties en werk aan het grote publiek. In Limburg zijn er ruim 40 deelnemers. U kan een kijkje gaan nemen bij een houtsnijder, keramisten, een goudsmid, juweelontwerpers, metaalbewerkers enz. Ook ambachtslieden uit de voedingssector doen mee: een ijsbereider, imker, brouwers, confituurbereider, charcuterieslager, enz.

Zondag.

Gratis toegang.

Een overzicht en locaties van alle deelnemers op www.dagvandeambachten.be

7. Rosmeerse Jenevertocht in het donker

Zin in een fikse wandeling met af en toe een jenevertje? Dan is de Rosmeerse Jenevertocht van zaterdag zeker uw ding. Een zaklamp en fluohesje zijn nodig, want het gaat om een avondtocht van zo’n 5 km, vanuit Harmoniezaal Eer & Deugd in Rosmeer (Bilzen).

Zaterdag, vertrek tussen 18 tot 22 uur.

Kerkstraat 37, Rosmeer.

Deelname kassa: 4 euro (gratis voor -12 jaar).

www.harmonierosmeer.be

© HBVL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer