Deel van personeel luchthaven Charleroi staakt donderdag: tot 94 vluchten en 17.500 passagiers getroffen

Een deel van het personeel op de luchthaven van Charleroi zal donderdag 2 mei voor 24 uur het werk neerleggen, zo bevestigt CNE-vakbondsafgevaardigde Yves Lambot. De Waalse minister voor Luchthavens Adrien Dolimont (MR) laat weten dat de staking een impact dreigt te hebben op meer dan 94 vluchten en 17.500 vertrekkende passagiers.

Op dit moment roept enkel de christelijke vakbond op om donderdag te staken. De socialistische vakbond wil het overleg nog een kans geven. Het rommelt al enige tijd op de luchthaven van Charleroi. Het personeel klaagt over pesterijen door leidinggevenden, de vakbonden dienden recent nog een stakingsaanzegging in. 

Vorige week trachtte de directie het dossier te ontmijnen door aan te kondigen dat ze twee geviseerde managers een andere taak zal geven. Maar bij de vakbonden was er kritiek omdat de maatregel in dit stadium preventief is en het onderzoek nog maanden zou duren.

Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van een hoge werkdruk en slechte sociale dialoog op de luchthaven. "De directie begrijpt niet dat het personeel ongeduldig is. Ze willen snel een concrete oplossingen voor de problemen die zich stellen", aldus Lambot.

Op de website van de luchthaven wordt nog geen melding gemaakt van de staking. In het Franstalig onderwijs is het momenteel lentevakantie en dus erg druk voor de toeristische sector. In Vlaanderen kunnen veel werknemers de brug maken met 1 mei.

Meest gelezen