De Vlaamse regering hoopt nog altijd dat een sociaal bloedbad bij Van Hool wordt vermeden.
Foto: Belga

De deadline nadert voor Van Hool: "Momenteel 4 kandidaten voor overname"

Er zijn vier kandidaten voor de overname van busbouwer Van Hool, in Koningshooikt. Dat heeft Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) bevestigd. Of Van Hool een doorstart kan maken, hangt af van de onderhandelingen met die kandidaten. Tegen zondag of ten laatste begin volgende week moet daarover duidelijkheid zijn. 

"Ik denk dat er op dit ogenblik een 4-tal kandidaten zijn die de finale onderhandelingen aan gaan", zei Vlaams minister van Werk Jo Brouns vanmorgen. "De finale onderhandelingen met de verschillende potentiële kandidaten voor overname lopen nu."

VRT NWS verneemt dat naast ondernemer Guido Dumarey ook de Nederlandse busbouwer VDL en de Duitse trailerbouwer Schmitz Cargobull kandidaten om Van Hool al dan niet gedeeltelijk over te nemen. De naam van de vierde kandidaat is niet bekend.

Naar verluidt heeft VDL belangstelling voor de afdeling bus- en touringcars, terwijl Schmitz Cargobull interesse heeft voor de afdeling industriële voertuigen.

Volgende week zal bekend raken wie het uiteindelijk haalt. Dan zal ook duidelijk worden hoe Van Hool een doorstart kan maken, in combinatie met een faillissement en een regeling voor de schuldeisers.

"We hopen dat we zo veel mogelijk jobs kunnen behouden bij die doorstart", zegt minister Brouns nog.

Meest gelezen