Weet het tweede deel van Zack Snyders space-opera Rebel Moon wél te overtuigen?

Film
Eind vorig jaar bracht Netflix het eerste deel uit van de Rebel Moon-trilogie uit, een lang gekoesterde maar lauw ontvangen droom van Zack Snyder. Komt de space-opera met het tweede deel, The Scargiver, meer op stoom?
Rebel Moon - Part Two: The Scargiver
genre:
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
aanbieder:
  • Netflix
Michiel van Hout
woensdag 24 april 2024 om 19:47
De door de guerrilla’s getroffen verdedigingsvoorbereidingen lopen uit op een bijna drie kwartier lange slag om Veldt.
De door de guerrilla’s getroffen verdedigingsvoorbereidingen lopen uit op een bijna drie kwartier lange slag om Veldt. beeld netflix

De pers sabelde het eerste deel van het ruimte-epos neer, maar op Netflix bleek A Child of Fire een regelrechte kijkcijferhit. Veel Snyder-fans vermaakten zich prima met zijn kruisbestuiving tussen Star Wars en The Magnificent Seven. Een deel van de door de pers geuite kritiek sneed hout. 

Omwille van Snyders reputatie als even visionaire als bombastische filmmaker, leek het gepast het tweede deel af te wachten. In Part II: The Scargiver blijkt Snyder zich nu in veel opzichten te revancheren. De rebellen struinen niet zoals in het eerste deel het hele universum af om leiders te rekruteren, maar blijven met hen op de thuisbasis, de maan Veldt. Door de eenheid in locatie komt The Scargiver meer gegrond over dan A Child of Fire.