© rdr

Oudsbergen neemt deel aan 10.000 stappenclash

Voor de buurt- en gemeentehuizen van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek is een opschrift op het wegdek aangebracht. “Elke stap telt”. Deze markering kondigt het startschot aan van de 10.000-stappenclash. Oudsbergen wil zijn burgers zo aansporen om meer te bewegen.

RDr

Iedereen kan van 1 mei tot 31 mei deelnemen aan deze stappenactie. 10.000 stappen per dag is goed voor de gezondheid. Voor een 65-plusser volstaat het om 8.000 stappen per dag te doen.

Waarom de 10.000-stappenclash?Lydie Jacobs, schepen van gezondheid: “Op een laagdrempelige manier het bewegen. Stappen, en bij uitbreiding wandelen, is een laagdrempelige en matig intensieve vorm van bewegen. Elke dag 10.000 stappen zetten, is een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen."

Hoe kan Oudsbergen winnen? Frans Heijlen, schepen van gezondheid: “Oudsbergen neemt deel en krijgt een plaats in de 10.000-stappen app of website. Iedere inwoner kan zich dan met een eenvoudige klik registreren als deelnemer in onze groep “Oudsbergen. De bedoeling is dat iedere burger dagelijks zijn of haar aantal stappen ingeeft via de app of site om bij te dragen aan de overwinning." De tussenstand is live te volgen. "Als Oudsbergen na een maand de meeste stappen heeft gezet, maakt de gemeente kans op de titel van ‘Actiefste stad of gemeente’, of een wisselbeker om mee te pronken en een levensgrote vlag om op te hangen aan het gemeentehuis.

Inwoners kunnen zich registreren via www.10000stappen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer