Het woonzorgcentrum Corsala in Koersel.© Raymond Lemmens

Advocaat wil enkelband voor zorgkundige die rusthuisbewoners insuline zou hebben toegediend

Beringen -

De zorgkundige van woonzorgcentrum Corsala in Koersel die ervan verdacht wordt drie bewoners onrechtmatig insuline te hebben toegediend, moet nog minstens twee maanden langer in de gevangenis blijven. Zijn advocaat pleit echter voor een enkelband.

Voor de feiten moeten we terug naar de zomer van 2023. In de ochtend van 28 juli werden de drie bejaarde bewoners van het woonzorgcentrum Corsala in Koersel onwel. Ze bleken een te lage bloedsuikerspiegel of hypoglycemie te hebben. Een van hen belandde daarvoor in het ziekenhuis. Drie zieken op hetzelfde moment en met dezelfde symptomen, dat kon toch geen toeval zijn? Dus werd een gerechtelijk onderzoek geopend. In alle stilte klopten de speurders aan bij de mensen van het woonzorgcentrum. Ze vroegen en kregen alle personeelsinformatie en dienstenroosters overhandigd. Het forensisch onderzoek toonde vervolgens aan dat de drie bewoners uitwendige stoffen toegediend gekregen hadden. Het woordje insuline viel. De puzzelstukken werden gelegd en in februari van dit jaar volgde een arrestatie en aanhouding. Het toedienen van stoffen met in dit geval ziekte als gevolg, luidt de kwalificatie. De verdachte is een Beringenaar en trouwe werknemer bij Corsala, dertien jaar in Koersel aan de slag en een onberispelijke staat van dienst.

Houdt onschuld vol

Zijn aanhouding sloeg bij de collega’s en directie in als een bom. Hijzelf houdt tot op de dag van vandaag vol helemaal niets met de zaak te maken te hebben. “Hij ontkent elke betrokkenheid in dit dossier”, reageert zijn advocaat Alek Dom. Maar de verdachte zit wel nog altijd in de gevangenis. Ook vrijdag werd zijn aanhouding voor de raadkamer in Tongeren verlengd. De dertiger moet nog minstens twee maanden in de cel blijven. “Maar wij vragen om hem onder elektronisch toezicht te plaatsen. Ik moet het nog met mijn cliënt bespreken, maar we overwegen om beroep aan te tekenen tegen de beslissing.”

LEES OOK. Verpleger aangehouden voor drie moordpogingen in woonzorgcentrum Koersel

Dat kan tot zaterdag. Indien de verdachte in beroep gaat moet de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen zich over zijn verdere aanhouding buigen. De behandeling hiervan zal binnen de twee weken moeten gebeuren. “We hebben in deze zaak al om bijkomende onderzoeksdaden gevraagd. Het is nog wachten op deskundigenverslagen. Hem nu onder elektronisch toezicht plaatsen zou het verdere onderzoek dan ook niet belemmeren”, aldus raadsman Alek Dom.  (ppn,geho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer