© Foto Yentl Gijbels

© kma

© kma

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Muzikale toptalenten van eigen bodem volgend weekend te horen in onze kerken

De Zandhovense kerken gaan in de toekomst ook meer fungeren als concert-zalen, en daar wordt komend weekend direct werk van gemaakt. Zowel De Pulse Nootjes als de harmonie met Eigen Toon concerteren.

Kristin Matthyssen

Beide concerten geven het publiek de kans om kennis te maken met twee uitzonderlijke jonge muzikale talenten uit de eigen gemeente. Keuzestress voor wie beide optredens wil bijwonen, want ze vallen nagenoeg samen, maar dan in een andere kerk.

Kinder- en jeugdkoor De Pulse Nootjes geeft zondag 17 december om 16u in de kerk van Pulderbos en vrijdag 22 december om 20u in de kerk van Viersel een kerstconcert met als gasten Kim Renuka Van Kuyk, alt Rozelien Gabriëls en pianist Jeroen Godon. De 23-jarige Rozelien uit Pulle, dochter van dirigente Roosmarijn Sips, begon als 8-jarige bij De Pulse Nootjes en zit nu in haar laatste jaar master aan de Luca School of Arts in Leuven, het vroegere Lemmens Instituut. Ze volgt de richting klassieke zang en heeft een warme, lage altstem.

“Eigenlijk wou ik cello studeren aan het Lemmens Instituut. Bij het ingangsexamen was ik zowel geslaagd voor cello als voor zang. Ik ben dan eerst met cello begonnen, tot mijn leerkracht in Leuven me overtuigde om mijn stem als instrument te kiezen en daar professioneel mee verder te gaan.”

Spijt van haar keuze had Rozelien nog niet. “Voor cello-optredens had ik altijd veel stress, terwijl zang natuurlijker gaat bij mij.” Intussen heeft Rozelien de oudste kinderen van De Pulse Nootjes onder haar hoede. Voor haar masterproef in mei werkte ze een voorstelling uit rond haar Poolse grootmoeder, die vlak voor het sluiten van het IJzeren Gordijn na de Tweede Wereldoorlog naar het Westen vluchtte met haar Belgische vriend - Rozeliens opa - die ze in een werkkamp in Duitsland had leren kennen. Ze gaat de voorstelling opvoeren in het buitenfort van Wommelgem.

Rozelien doet nu stage bij De Munt in Brussel. Maar ze weet nog niet of haar toekomst in de opera zal liggen, of meer in een koor of in het lesgeven. Zondag kan u komen luisteren voor 7 euro, kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Beroepsvioliste

Koninklijke harmonie Sint-Amelberga op haar beurt onder leiding van dirigent Stef Verpraet en dameskoor Eigen Toon onder leiding van Frank Nauwelaerts verzorgen op 17 december om 15u samen een eindejaarsconcert in de Sint-Amelbergakerk van Zandhoven. Bij Sint-Amelberga treedt Caroline Denys (28) als soliste op met viool. Caroline, de dochter van apotheker Denys uit Pulle, volgde haar eerste vioollessen bij Koen Rens aan de Stedelijke Muziekschool voor muziek, woord en dans te Turnhout.

In 2007 vervolgde zij haar vioolstudies aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 2013 behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding. Caroline Denys is het gewend om met grote orkesten op te treden, maar de harmonie van Zandhoven vindt ze ook een aparte ervaring. Eigen Toon wordt zondag op piano begeleid door Els Pepels. Kaarten kosten 12 euro aan de kerk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER