GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Elektriciteitskabels in Voerense dorpscentra gaan ondergronds

Voeren
Meerderheid: Voerbelangen (9)Oppositie: Ral (5), Onafhankelijk (1)

Elektriciteitskabels ondergronds: De straat Driesch in Moelingen ondergaat een transformatie naar ‘straat van de toekomst’ met de vernieuwing van de riolering, betere waterinfiltratie met open verharding en wadi’s, meer groen en minder asfalt. Hier is meer budget voor nodig dan voorzien. De gemeenteraad keurde de verhoging van het budget goed. Een van de pijlers van de werken is het ondergronds brengen van de kabels van de laagspanning en openbare verlichting. Volgens schepen Yolanda Daems is het de intentie om in dorpscentra de kabels ondergronds te brengen om het straatbeeld te verbeteren. Dit gebeurt gefaseerd en bij voorkeur als onderdeel van een project. Het is volgens de schepen praktisch niet mogelijk om in alle straten de kabels onder de grond te leggen. Temeer omdat herstel van ondergrondse kabels bij een storing veel kostelijker en veel meer tijd in beslag neemt door de bijhorende grondwerken dan in het geval van bovengrondse leidingen. Zoals het reglement van Fluvius voorschrijft wordt dit ook in andere gemeentes toegepast en dit enkel in woon- en woonuitbreidingsgebied.

Afgevaardigde voor Wonen in Limburg: Het aanstellen van een afgevaardigde is meestal een hamerstuk. Toch zorgde oppositiepartij R.A.L. voor enige reuring door het voorstel om een tweede afgevaardigde aan te stellen in de persoon van Gregory Happart. Het aanstellen van een tweede afgevaardigde werd door een meerderheid goedgevonden. De uitslag van de geheime stemming gaf echter geen meerderheid voor Happart (5 voor/9 tegen). Voor de aanstelling van Hilde Broers als enige afgevaardigde was er wel een meerderheid van 10 stemmen.

Openbare verkoop: De gemeenteraad keurde verder goed dat een openbare verkoop zal plaatsvinden van drie mountainbikes, hout en ijzeren palen. Op 15 april vindt een zitting plaats waar het startschot wordt gegeven voor biedingen.

De volgende gemeenteraad in Voeren vindt plaats op 25 april. (jpd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer