199 geboorteboompjes sieren Benegobos

De geboorte van een kind is zo speciaal dat mensen het graag vereeuwigd zien. Ook dit jaar werd het geboortebos verrijkt met een boompje voor elke nieuwe boreling die in 2016 het levenslicht zag.

Margo Tilborghs

Het planten van een boom is een ideaal geboorteritueel. Met hun lange levensduur zijn bomen het symbool voor een lang en gelukkig leven. En dat is toch het eerste wat ouders voor hun boreling wensen. Na het Leemleegt op Horendonk, het Patersboske op Heikant werd er enkele jaren geleden verhuist naar een nieuw geboortebos aan het Benegobos, vlakbij de Nederlandse grens. De aanplant van dit geboortebos maakt deel uit van het uitgebreid bosbeheersplan om zo stelselmatig oude naaldbossen om te vormen tot waardevolle gemengde loofbossen.

Vorig jaar werden in Essen 199 kinderen geboren, 91 meisjes en 108 jongens. De kinderen hebben 9 verschillende nationaliteiten. 149 hadden de Belgische nationaliteit, 42 de Nederlandse, 3 de Roemeense en Poolse en tot slot waren er kindjes uit Mali en Suriname. Januari en mei blijven bij uitstek de vruchtbaarste maanden met niet minder dan telkens 24 kinderen en de Beliestraat was de meest vruchtbare straat. In 2016 zagen in Essen ook 4 tweelingen het levenslicht. De meest voorkomende namen waren Louise, Luc(k)as en Pepijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER