Steunbetuiging voor Spaanse premier die twijfelt over aanblijven

Nieuws
Duizenden aanhangers van de Spaanse Socialistische Partij hebben in Madrid steun betuigd aan premier Pedro Sánchez, die zegt te twijfelen over zijn positie en maandag zijn besluit bekend wil maken. De regeringsleider had laten doorschemeren misschien af te treden, omdat een rechtbank onderzoekt of zijn vrouw corrupt is.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 16:05
Afbeelding
beeld anp

De sympathisanten verzamelden zich bij het hoofdkantoor van de partij, waar de leiders bijeen waren gekomen. Zij riepen Sánchez op aan te blijven. ‘Spanje heeft je nodig’ en ‘Pedro, geef niet op’ was op borden te lezen.

Sánchez zei woensdag dat hij ‘een paar dagen’ een stapje terug zou doen om te kijken of hij de regering wil blijven leiden. Hij reageerde op het onderzoek naar privétransacties van zijn vrouw. Hij noemde dit deel van een aanhoudende lastercampagne van politieke tegenstanders tegen hem en zijn familie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Niet zeker dat naam formateur in eindverslag informateurs komt

Het is nog niet zeker wanneer de naam van een formateur wordt bekendgemaakt, als de vier onderhandelende partijen tot een akkoord komen. Het gesprek over een formateur zal tussen de vier fractievoorzitters gevoerd moeten worden, zei informateur Richard van Zwol na afloop van ee..

Afbeelding

Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd.

Afbeelding

Feest in Groningen na zege en promotie FC Groningen

In Groningen vieren supporters van FC Groningen feest in de kroegen nu hun favoriete club promotie naar de Eredivisie heeft bereikt. Door een 2-0 overwinning op Roda JC keert de ploeg volgend seizoen terug in de hoogste voetbalklasse.

Afbeelding

Informateurs: tot 15 mei nodig voor formatiegesprekken

Eerder dan aanstaande woensdag komt er geen verslag over de formatie, zeggen informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol. Een eventueel akkoord tussen de vier formerende partijen zal ook pas woensdag komen, áls dat de uitkomst van deze ronde is.

Afbeelding

Gesprekken over vorming kabinet gaan zaterdag verder

De onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet gaan zaterdag verder. Na bijna een etmaal van gesprekken tussen PVV, VVD, NSC en BBB gingen de partijleiders vrijdagavond rond 21.15 uur uit elkaar.

Afbeelding

Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.