De kijker blijft dol op Arnout Hauben.© VRT

KIJKCIJFERS. Pak nachtelijke kijkers voor Arnout Hauben, ‘Door de bomen’ is ‘De Columbus’ niet

Drie keer staat Play4 bij de eerste vijftien programma’s in de kijkcijferlijst van 22 tot 28 april, inclusief alle uitgestelde kijkers. Dat is evenveel als VTM. De top vijf is al wekenlang onveranderd.

De week startte slecht voor VRT 1. Door de bomen begon sterk, maar verloor in de tweede week al een pak kijkers. Ofwel van 832.165 kijkers naar 491.071 kijkers voor de episode met Lynn Van Royen. Door de bomen werd mee bedacht door Laurens Verbeke, destijds met productiehuis Liefhebbers drijvende kracht achter De Columbus. Hij hoopte het succes te evenaren, maar komt van een kale reis terug. De andere zenders profiteerden volop. De start van Special forces (814.288) scoorde op VTM haast dubbele cijfers tegenover de finale van Het onbekende, een week eerder. Bompa Bockie bij Play steeg fors tot 571.821 kijkers.

VRT Canvas zette met 317.430 kijkers hoge kijkcijfers neer voor de herstart van Comedy casino. Nog bij de kleine zenders valt op dat de eigen producties het goed doen bij VTM2. Gestrand op honeymoon island (224.185) en Alles mag weg (227.015) blijven week na week op peil. Het maakt het vroegtijdig afvoeren van Natalia & Astrid: back to reality een tikkeltje goed.

Saai seizoen van ‘The voice’

Play scoort met De mol, Nonkels én ook Blind gekocht. Met 696.600 kijkers staat het op plaats twaalf. VTM staat twee keer in de top tien, al moet gezegd dat The voice een saai seizoen beleefde. Ook de finale zorgde niet voor een piek. Is na negen seizoenen de koek wat op?

VTM doet dan weer elke week goede zaken met Eenmaal andermaal. In tegenstelling tot Liefde voor muziek en Special forces is er minder promo voor dit programma, maar Jacques en Axel behoren net als vorig jaar met ruim 600.000 kijkers tot de best scorende VTM-programma’s. Een vierde seizoen lijkt logisch.

Het opmerkelijkste cijfer is de herhaling laat op de avond van Dwars door de lage landen. Na 23 uur zitten er wekelijks een kwart miljoen mensen klaar voor Arnout Hauben. Deze keer waren het er 244.460. Dat belooft voor de nieuwe reeks die na de zomer op VRT1 komt. De uitzendingen lopen nu al in Nederland, met een formidabele 1,5 miljoen kijkers.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER