Frank Deboosere verwacht “10 tot 20 liter neerslag per vierkante meter” in provincie Antwerpen donderdagavond

De onweders die woensdagavond in het noordoosten van Frankrijk lelijk huis hebben gehouden lijken de Belgische kant op te komen. Het KMI heeft voor de provincie Antwerpen code geel afgekondigd tot 2 uur donderdagnacht. “Er worden grote hoeveelheden neerslag verwacht”, laat weerman Frank Deboosere ons weten.

debn

Het noordoosten van Frankrijk werd woensdagavond getroffen door enorme onweders. Hagelbollen zo groot als golfballen, fikse overstromingen, modderstromen die aan een vrouw het leven kostten en grote schade op boerderijen.

LEES OOK. Enorme hagelbollen, vernielingen en vrouw overleden door modderstroom: Frankrijk geteisterd door hevig onweer

Donderdag lijkt die onweerszone ook over onze provincie te trekken. “Vanaf 17 à 18 uur mogen we voor de provincie Antwerpen zo’n 10 tot 20 liter neerslag per uur verwachten en dat tot een groot deel van de aankomende nacht”, zegt Frank Deboosere. “Eens het begint, zal het lang duren en kan er onweer en hagel aan te pas komen.”

De reden dat het onweer lang blijft hangen is volgens Deboosere “omdat er warme en koude lucht op elkaar botst. Op die scheidingslijn zullen de buien heel fel zijn omdat de lijn weinig beweegt, maar helaas kan ik niet de specifieke straat zeggen waar dat zal zijn. De buien zullen wel lang op die plek blijven hangen. Hopelijk komt het bij ons niet zover als hoe het weer in Frankrijk heeft huisgehouden.”

LEES OOK. Zon maakt plaats voor (zware) regenval en onweer, KMI waarschuwt met code geel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER