Minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) lijsttrekker in Zoersel bij gemeenteraadsverkiezing én kandidaat-burgemeester

Zoersel -

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt wordt lijsttrekker van Open VLD Zoersel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij is meteen ook kandidaat-burgemeester. Dat meldt atv.

Het nieuws lekte vroeger uit dan gepland, want normaal was er maandagvoormiddag een persconferentie waarbij een prominente naam zou worden gelost. Iedereen vermoedde wel al dat het om de minister zou gaan. De liberalen hebben momenteel slechts één zetel. Olivier Rul is voor Open VLD schepen van onder meer Sport, Lokale Economie, Tewerkstelling en Toerisme. In de vorige legislatuur zat Open VLD in Zoersel nog in de oppositie, toen met twee gemeenteraadsleden. Nu hebben de liberalen dus één verkozene, maar zitten ze wel in de meerderheid.

Minister Van Tigchelt woont sinds enkele jaren in Halle-Zoersel. Hij werd vroeger weleens op KFC Halle gesignaleerd en doet zijn boodschappen bij de lokale middenstanders. Op Verloren Maandag ging hij mee worstenbroden en appelbollen maken bij de lokale bakker om als bakkerszoon aandacht te vragen voor het ambacht van de warme bakker.

“Mogelijk kan de minister voor een heropleving zorgen. We hebben in Zoersel een moeilijke legislatuur achter de rug, maar Open VLD heeft zich altijd een loyale coalitiepartner getoond, met een betrouwbaar stemgedrag”

Olivier Rul

Schepen van onder meer Sport, Lokale Economie, Tewerkstelling en Toerisme (Open VLD)

“Vroeger was de liberale partij groter in Zoersel. Mogelijk kan de minister voor een heropleving zorgen”, zegt schepen Rul. “We hebben in Zoersel een moeilijke legislatuur achter de rug, maar Open VLD heeft zich altijd een loyale coalitiepartner getoond, met een betrouwbaar stemgedrag.”

Drie peilers

De drie peilers voor Open VLD bij de komende gemeenteraadsverkiezing in Zoersel worden een betere mobiliteit voor iedereen, zowel voor zwakke weggebruikers als voor gebruikers van het openbaar vervoer en automobilisten. De partij wil de sportclubs nog beter ondersteunen en wil betaalbaar wonen op maat van de Zoerselaar.

Open VLD heeft nog drie andere grote namen in petto die gefaseerd de komende weken gelost zullen worden. Het zal een hevige strijd om het burgemeesterschap worden. Katrien Schryvers (CD&V), die lijsttrekster in Antwerpen is voor het Vlaams Parlement, trekt in oktober samen met Vooruit naar de kiezer in Zoersel. Zij is nu schepen, maar was in het verleden burgemeester in Zoersel, net als haar vader. De huidige burgemeester is Liesbeth Verstreken (N-VA). N-VA is de grootste partij in Zoersel.(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV