Vakbonden zien “ruim onvoldoende” vooruitgang in overleg met directie bpost

De gesprekken dinsdagnamiddag tussen directie en vakbonden bij bpost, naar aanleiding van de staking die maandag begon, hebben nog ruim onvoldoende opgeleverd. Dat zeggen de bonden. Woensdag gaan de onderhandelingen voort.

blg

“Na twee uur besprekingen zijn de resultaten nog ruimschoots onvoldoende om te denken aan een hervatting van het werk”, reageerde Stéphane Daussaint van de christelijke vakbond na afloop van het overleg. Er is “niets positiefs” uit de gesprekken gekomen, klonk het bij Thierry Tasset van de socialistische vakbond.

De Franstalige vakbonden bij bpost voeren actie omdat ze ongerust zijn over de krantenbedeling. De overheid besliste om niet langer met een concessie te werken, waardoor uitgevers zelf contracten moeten afsluiten met postbedrijven. De bonden vrezen een impact op de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden bij bpost. Ze verzetten zich ook tegen het plan dat bpost zou hebben om de krantenbedeling onder te brengen bij zijn dochterberdijf AMP. Maandag was de postbedeling in het zuiden van het land en in Limburg zwaar verstoord, dinsdag werden sorteercentra in Luik, Charleroi en Brussel geblokkeerd.

LEES OOK. Staking dreigt bij Bpost vanaf 22 april: “Vlaamse vakbonden doen voorlopig niet mee”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER