© Hollandse Hoogte / Ton Toemen

Geen Open Bedrijvendag voor Kalmthouts slachthuis door uitbraak Afrikaanse varkenspest

Door een uitbraak van Afrikaanse varkenspest moet varkensslachthuis Noordvlees noodgedwongen afzien van zijn geplande deelname aan Voka Open Bedrijvendag op 7 oktober.

evdw

De beslissing om het evenement niet te laten doorgaan werd genomen in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en past in de reeks overheidsmaatregelen die afgelopen vrijdag werden uitgevaardigd om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

“Tijdens Open Bedrijvendag zouden de bezoekers de werking van de verschillende machines aan de hand van videobeelden te zien krijgen. We waren al ver gevorderd in onze voorbereidingen, maar willen geen enkel risico nemen. We betreuren dit afhaken, maar dat is niet het einde van ons beleid om de consumenten transparant te blijven informeren. In die optiek lanceren we op 1 oktober onze nieuwe website als actief communicatiekanaal. Hierop kunnen bezoekers een virtueel bezoek brengen aan het slachthuis. We ondertekenden ook het charter ‘Vlees voor de toekomst’ van sectorfederatie FEBEV. Het charter moet een veilige en diervriendelijke vleesketen tastbaar maken”, aldus nog Dirk Nelen, afgevaardigd bestuurder van Noordvlees.