Gedreven animators verzekeren succes speelpleinwerking.© koen fasseur

Stabroekse speelpleinwerking zet in op inclusie

Stabroek/Hoevenen -

Aan het Jeugontmoetingscentrum JOS konden kinderen en hun ouders woensdagnamiddag pannenkoeken eten. JES, wat staat voor Jong En Stabroek, organiseerde er een kennismakingsmoment over de speelpleinwerking, die vanaf nu extra inzet op inclusie.

Erik Vandewalle

De poldergemeente beschikt over een poule van ongeveer vijftig gemotiveerde animators. Daarom is het mogelijk om zowel tijdens de paasvakantie, de krokusvakantie als tijdens de zomervakantie speelpleinwerking te organiseren. “In de zomervakantie doen we dat zowel in Hoevenen als in Stabroek. Dagelijks bieden we dan aan een honderdtal jongens en meisjes een plezante vakantiedag aan”, zegt Annelies Verelst, die de speelpleinwerking in Stabroek coördineert.

“De voorbije jaren kregen we meer en meer de vraag om in onze speelpleinwerking extra aandacht te besteden aan inclusie. We houden rekening met die terugkerende vraag en kijken in samenwerking met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking uit hoe we inclusie het best kunnen integreren in onze werking”, legt Annelies Verelst uit.

Pannenkoeken voor iedereen.© koen fasseur

Jeugdschepen Liesbeth Bardyn: “Het is niet de bedoeling dat we nu meer kinderen opvangen, maar wel dat onze animators meer inzetten op extra ondersteuning voor kinderen die daar nood aan hebben. Naast de gewone animators zetten we nu ook speelmaatjes in. Dat zijn extra krachten die zich optimaal toeleggen en aandacht schenken aan kinderen die extra zorg nodig hebben.”

Animators

Bob Storms (22), Hanne Michiels (24) en Margot de Jager (17) hebben ervaring als animator. “We zetten ons in omdat we heel wat voldoening vinden in het werken met kinderen”, klinkt het bijna simultaan uit de mond van het trio.

Voor Hanne is haar engagement voor de speelpleinwerking niet echt een verrassing, want zij is ondertussen al aan de slag als leraar basisonderwijs. Bob is beroepshalve presentator bij MNM. “Het zijn niet alleen de kinderen die me inspireren om dit te blijven doen. De animators vormen ondertussen zo’n hechte groep, dat het fijn is om daar deel van uit te maken.” Margot studeert voor bio-ingenieur aan de universiteit van Gent en ook voor haar betekent de speelpleinwerking ontspanning en tot rust komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners