Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet. © AP

Van America's Dad tot "seksueel gewelddadig roofdier"

Acteur Bill Cosby (81) is veroordeeld tot minstens drie jaar cel voor het verkrachten van Andrea Constand (45). Hij moet maximaal tien jaar brommen. De feiten dateren van bijna 15 jaar geleden. Met deze veroordeling valt het zwarte icoon definitief van zijn voetstuk. "Mister Cosby, dit is een zeer ernstig misdrijf. Niemand staat boven de wet", sprak rechter Steven T. O'Neill hem streng toe. Cosby werd geboeid afgevoerd.

8 reacties

  • michel wanquet

    6 jaar geleden
    Marc Spandel zijn fantasie speelt hem duidelijk parten. Cosby zal nooit in een gewone gevangenis terecht komen. Als je in de VS geld hebt - en dat heeft hij - kan je opteren voor een verblijf in een luxe-gevangenis. Een cel alleen kan niet, ze zijn altijd per vier, maar als je voldoende geld op tafel legt kan je de cel afhuren voor jou alleen. Ik heb het dan nog niet over maaltijdkeuze en dergelijke..
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Hoe ziet zo'n gevangenis voor (demente, blinde, gehandicapte enz.) 80- plussers er uit? Een soort rusthuis waar je door vrijwilligers gevoed wordt met een lepeltje? Of gaat het om een gewone klassieke gevangenis waar je opgesloten wordt tussen allerlei zware criminelen en je niet moet riskeren om je te bukken om iets op te rapen?
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Die man heeft zoveel geld dat hij tot aan zijn dood zal blijven procederen. Ik geloof niet dat hij 1 dag zal vastzitten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Een schande. Hij kreeg levenslang want hij zal sterven in de gevangenis.
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    mag ook 5 jaar geen sex meer hebben
  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. PREMIUM

    Klopp en Mourinho sneren naar Man City

    Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)
  1. PREMIUM

    België geeft Google boete van 600.000 euro

    De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
  2. PREMIUM

    Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

    Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".