© ATV

Politie arresteert 14 zware overlastplegers bij grootschalige actie in Antwerpen-Noord: “Illegale criminelen uit onze stad weren”

Antwerpen-Noord -

Drie dagen na de grote actie tegen overlast in Antwerpen-Noord, die werd bijgewoond door media en ministers, heeft de politie de resultaten meegedeeld. Er werden veertien zware overlastplegers gearresteerd. Zij verblijven allemaal illegaal in ons land. Tien personen zijn overgebracht naar een gesloten instelling, met oog op repatriëring.

Nette Loots

De politie controleerde 67 personen en achttien voertuigen. “Eén persoon werd op heterdaad betrapt bij het verkopen van drugs”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Een andere persoon sloeg op de vlucht toen de politie hem wilde controleren. Toen de inspecteurs hem konden vatten, vonden ze in zijn tas verpakkingen hasjiesj en cocaïne.”

Beiden werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twee verblijven illegaal in ons land. De onderzoeksrechter plaatste hen onder aanhoudingsmandaat.

LEES OOK. Politie voert strijd tegen zware overlast in Antwerpen-Noord op: politiek gaat mee op pad en ziet vijf arrestaties gebeuren

Tijdens de actie zijn ook nog twaalf andere mensen aangetroffen die illegaal in ons land verblijven. “Ze zijn allemaal bestuurlijk gearresteerd”, bevestigt Bruyns. “Tien van hen zijn overgebracht naar een gesloten instelling met het oog op repatriëring, onder meer naar Marokko.”

Weerspannig gedrag

Vier personen dronken alcohol in een zone waar dat niet is toegelaten. Twee van hen kregen eerder al eens een waarschuwing en zijn dus bestuurlijk gearresteerd. De twee anderen kregen een GAS-boete. Vier personen zijn betrapt met gebruikershoeveelheden drugs op zak. Zij kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. De politie trad ook op tegen personen die overlast veroorzaken door het zoeken naar een dealer. Tijdens de actie werden zo drie personen gevonden. Zij kregen een GAS-boete.

© Frank Bahnmuller

De politie vond nog iemand die geseind stond omdat hij zich eerder weerspannig had gedragen. “Voor die feiten moest hij nog worden verhoord. Dat is intussen gebeurd, zijn dossier wordt verder opgevolgd”, aldus Bruyns.

Tijdens de actie is ook een fiets gevonden waarvan het slot was doorgeslepen. De politie gaat op zoek tussen de aangiftes van wie de fiets zou kunnen zijn. Tot slot heeft de politie twintig voertuigen geverbaliseerd omdat ze fout geparkeerd stonden.

Doorgedreven inspanningen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) kijkt tevreden naar de resultaten van de actie: “De doorgedreven inspanningen van onze lokale politie in Antwerpen-Noord zijn noodzakelijk om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te verzekeren”, zegt De Wever.

“Voor ik burgemeester werd, gingen radeloze handelaren in de buurt nog zelf de confrontatie aan met illegale criminelen die hen het leven zuur maakten. Dat soort taferelen mogen we in onze stad nooit meer zien”

Bart De Wever

Burgemeester Antwerpen

“Voor ik burgemeester werd, gingen radeloze handelaren in de buurt nog zelf de confrontatie aan met illegale criminelen die hen het leven zuur maakten. Dat soort taferelen mogen we in onze stad nooit meer zien. En dus zullen we onze volle verantwoordelijkheid blijven nemen om overlast de kop in te drukken en illegale criminelen uit onze stad te weren.”

LEES OOK. Antwerpse politie gaat nu ook systematisch controleren tegen overlast in Antwerpen-Noord

Arrestatie van een illegaal in ons land verblijvende man in de Van Stralenstraat.© Frank Bahnmuller

© ATV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen