Tien doden nadat twee legerhelikopters tegen elkaar botsen in Maleisië

Bij een botsing tussen twee helikopters van de Maleisische marine zijn dinsdag de tien bemanningsleden om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde tijdens een training in het westen van het Maleisische schiereiland, maakten de hulpdiensten bekend.

SGG

“De twee helikopters botsten tijdens een trainingsvlucht. De dood van de tien slachtoffers is bevestigd door militaire artsen”, zei Suhaimy Mohamad Suhail, een verantwoordelijke van de hulpdiensten, in een verklaring.

Op online gepubliceerde video’s van het ongeval is te zien hoe zeven helikopters laag in formatie over een stadion vliegen op de marinebasis van Lumut, in de westelijke deelstaat Perak. De vlucht kaderde in een repetitie voor een evenement van de marine, dat gepland stond voor mei. Toen twee helikopters uit de formatie gingen en naar rechts draaiden, is te zien dat één van hen de staartrotor van de andere raakt. De twee toestellen draaiden rond en stortten neer.

De twee betrokken helikopters zijn een Eurocopter AS555SN Fennec en een AgustaWestland AW139.

Op foto’s is te zien hoe reddingswerkers bij de zwaar beschadigde Eurocopter staan, bij het stadion van de marinebasis. De AgustaWestland stortte neer in de zone van het zwembad van de basis.

Premier Anwar Ibrahim drukte zijn medeleven uit met de nabestaanden. Volgens de premier zal het ministerie van Defensie een onderzoek voeren naar de oorzaak van het ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen