Kim Jong-un woonde simulatie van “nucleaire tegenaanval” bij

© AFP

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een militaire oefening bijgewoond die “een nucleaire tegenaanval” simuleerde. Dat meldt staatspersagentschap KCNA.

Bron: BELGA

De oefening waaraan  “zeer grote meervoudige raketlanceerders” deelnamen, vond maandag plaats. Kim “prees de hoogte van de lancering en de nauwkeurigheid” van de raketten, “die hun doel raakten” op een afstand van 352 kilometer, aldus KCNA. 

Het Zuid-Koreaanse leger had maandag aangekondigd dat Noord-Korea verschillende ballistische korteafstandsraketten had afgevuurd. Japan bevestigde dat nieuws. Volgens Seoel werden de raketten afgevuurd vanuit de regio van de hoofdstad Pyongyang en legden ze zowat 300 kilometer af alvorens neer te storten in het water ten oosten van het Koreaanse schiereiland.

Het ging om de tweede raketlancering in minder dan een week door Noord-Korea. Vrijdag testte het regime naar eigen zeggen een “supergrote” nieuwe raketkop voor een kruisraket, net als een nieuwe luchtdoelraket. Het Zuid-Koreaanse leger bevestigde nadien dat het kruisraketlanceringen had gedetecteerd.  

Het is Noord-Korea door de Verenigde Naties verboden om ballistische raketten te testen, waarvan sommige met kernkoppen uitgerust kunnen worden. Eind maart blokkeerde Rusland in de VN-Veiligheidsraad de vernieuwing van het mandaat van VN-experts die toezicht houden op de sancties tegen het kernwapenprogramma van Noord-Korea.

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen