zaterdag 21 oktober 2017 - Bocholt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De politie patrouilleerde vrijdagavond nog in de buurt van het voertuig van de twee inbrekers. roger dreesen

Omstanders kunnen inbrekers staande houden

Hoogzwangere vrouw verjaagt dieven

Bocholt

Voor de bewoners van een appartement boven de Spar in Kaulillerdorp was het donderdag flink schrikken toen ze plots twee onbekende mannen in hun flat aantroffen. De zwangere bewoonster kon samen met haar ouders de inbrekers op de vlucht jagen. De twee werden door omstanders op het Nevenplein staande gehouden tot de politie ter plaatse kwam. De onderzoeksrechter besliste de twee Antwerpenaren aan te houden en liet ze naar de gevangenis van Hasselt brengen. De hoogzwangere vrouw en haar kind stellen het goed.

Donderdag in de vooravond drongen de twee mannen binnen in het appartement aan Kaulillerdorp in Kaulille. De bewoonster was aan het rusten in haar salon, haar echtgenoot was op dat moment niet thuis. “Mijn ouders, die in dezelfde blok wonen, merkten dat de tussendeur op het gelijkvloers openstond en ze maakten mij daar attent op. Ik was onze poes kwijt en omdat ze in onze slaapkamer regelmatig een slaapplaatsje vindt, ging ik daar kijken”, vertelt de zwangere bewoonster. “Daar stond ik plots oog in oog met twee mannen. Een van hen had zich al achter de deur verstopt en de andere probeerde zich nog te verstoppen. Ik schrok heel erg en ben onmiddellijk hard beginnen roepen.” 

Het was wel schrikken om op klaarlichte dag vreemden in je huis te vinden. Samen met mijn moeder hebben we ze nog achtervolgd Hoogzwanger slachtoffer

Toen de mannen haar opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Daarbij duwden ze de 30-jarige hoogzwangere vrouw aan de kant. “Mijn moeder die op mijn geroep afkwam, probeerde hen nog staande te houden op de trap en raakte hierbij lichtgewond. De twee inbrekers zetten het daarna op een lopen richting de kerk van Kaulille. Samen startten we de achtervolging. Intussen alarmeerden we omstanders. Die slaagden erin om de twee tegen te houden aan gemeenschapscentrum De Kroon op het Nevenplein.”

De zwangere vrouw was vrijdag nog niet helemaal bekomen van het voorval. “Het was wel serieus schrikken om op klaarlichte dag met vreemden in je huis te worden geconfronteerd. Daar verwacht je je helemaal niet aan”, vertelt ze. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht de aanstaande mama terug naar huis. “Alles is in orde met mij en de baby”, klinkt het. 

Aangehouden

 HBVL

Ondertussen was ook de politie opgeroepen. Agenten van de zone Carma kwamen ter plaatse en arresteerden de twee inbrekers. Ze brachten de nacht in de cel door en werden verhoord. De mannen van 41 en 31 jaar uit Antwerpen bleken al voor eerdere feiten bekend bij de politie. Ze hadden een som geld en een klinker op zak. Deze spullen zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die besloot hen aan te houden. Politie Carma patrouilleerde vrijdagavond nog in de buurt van het voertuig van de twee inbrekers. De auto stond daar nog geparkeerd.

 HBVL

 HBVL

 HBVL

 HBVL

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws