Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Het debacle van de Duitse topsprinters of waarom vandaag alle hoop op de schouders van John Degenkolb rust

Tour de FranceDrie jaar geleden zwaaiden de Duitsers nog de plak in Valence. Vandaag liggen Marcel Kittel en André Greipel uit de Tour. Enkel John Degenkolb wist voor succes te zorgen. Ziehier hoe het rijk van de Duitse topsprinters in de Tour stilaan uit lijkt te zijn.

2 reacties

  • Christian Van Lathem

    6 jaar geleden
    Dat Kittel in 2018 nog niet zegevierde klopt niet. Hij won de massaspurten van etappes 2 en 6 van Tirreno-Adriatico. Dit is uiteraard veel te weinig voor wat hij door zijn team wordt betaald. Overigens vind ik Degenkolb een veel beter renner dan Kittel. Minder snelle sprinter dan Kittel maar kan over een heuvel en heeft al 2 monumenten op zijn erelijst.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Leeftijd (Greipel) en onzekerheid en geld (Kittel) zijn de oorzaak. De leeftijd daar kan weinig aan gedaan worden maar in het geval van Kittel is het een combinatie van schrik voor concurrentie (Gavria) in eigen ploeg en geldzucht en ikke,ikke en ikke alleen.
  1. CEO Richard Plugge maakt de balans op van alweer een succesvolle Tour voor Jumbo-Visma: “Dit jaar drie grote rondes winnen is het doel”
    PREMIUM
    19

    CEO Richard Plugge maakt de balans op van alweer een succesvol­le Tour voor Jum­bo-Vis­ma: “Dit jaar drie grote rondes winnen is het doel”

    Oké, er moeten nog een handvol Vogezen worden bedwongen. It ain’t over till it’s over. Maar bij leven en welzijn wordt Jonas Vingegaard zondag in Parijs voor het tweede jaar op rij gehuldigd als eindwinnaar van de Tour. En Jumbo-Visma als het beste team. Tijd voor een algemene evaluatie met CEO Richard Plugge. “Mijn antwoord op de scepsis? Kom eens bij ons kijken. En vergelijk met hoe andere ploegen het doen.”
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.