Direct naar artikelinhoud
Het WeerVrijdag 20 juli

Het weerbericht van vrijdag: geregeld zon, met hier een daar een spatje regen

Wandelaars steken de brug over tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.Beeld ANP

Vrijdag wordt de lucht wat onstabieler, in de loop van de dag ontstaan er gemakkelijk stapelwolken. De zon is geregeld nog te zien. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in het zuiden kan een enkele regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. Veel neerslag wordt daarbij niet verwacht, hooguit 1 tot 3 mm. Het zal de droogte ­nauwelijks verminderen. 

Het maximum loopt uiteen van 23 graden in het ­uiterste noordwesten tot 29 graden in het zuidoosten. Op een ­enkele plaats kan de 30 graden ­worden aangetikt. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het droog, met een afwisseling van wolken-­velden en opklaringen. De temperatuur daalt naar 16 tot 12 graden.

Zaterdagochtend komen ook nog wolkenvelden voor, maar de zon breekt steeds vaker door. In de middag ontstaan er opnieuw stapelwolken, die lokaal in het zuiden of zuidoosten kunnen uitgroeien tot een ­regen- of onweersbui. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 25 en lokaal 30 graden.

Zondag blijft het overal droog en schijnt de zon geregeld. Het maximum pakt een graadje lager uit, het wordt 24 tot 29 graden. Na het weekeinde lijkt het er sterk op dat het heet wordt in een groot deel van het land. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 30 tot 32 graden, mogelijk nog hoger.