Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Gert Verhulst en James Cooke verzorgen de eindejaarsspecial ‘Gert Last Year’.Beeld Nicolas Bogaert

Het jaar loopt bijna ten einde dus is het de tijd van de eindejaarsspecials - mis zeker de terugblik van De Morgen niet - en jaaroverzichten. VIER bijt de spits af met zijn jaaroverzicht ‘Gert Last Year’. Liever geen licht entertainment? Karine Claassen trekt deze avond met kinderen van bekende Vlamingen naar Sri Linka.

Jacht op mijn verkrachter

Deze documentaire vertelt het aangrijpende en opmerkelijke verhaal van Sylvia Veld, een jonge vrouw die door een wildvreemde werd verkracht, maar de dader uiteindelijk zelf op het spoor kwam en in de val lokte.

Om 22.20 uur op NPO3.

Ontvang onze tv-tips elke avond in uw mailbox

Gert Last Year

Onze tv-tips zouden niet compleet zijn zonder wat entertainment. Gert Verhulst en James Cooke ontvangen de opmerkelijkste figuren van 2018 in kasteel Chateau de Targnon in Stoumont, om er samen terug te blikken op het voorbije jaar in een eindejaarsspecial van ‘Gert Late Night’.

Om 20.35 uur op VIER.

Beeld uit ‘Gert Late Night’.Beeld RV

Mommy Dead and Dearest

Beklijvende HBO-documentaire over de 48-jarige Dee Dee Blanchard, die leed aan het syndroom van Münchhausen by proxy en in 2015 werd vermoord door haar eigen dochter Gypsy Rose.

Om 23.25 uur op Canvas.

North Country

Vrouwenrechtendrama in de trant van ‘Norma Rae’, ‘Silkwood’ en ‘Erin Brokovich’, waarin Oscarwinnares Charlize Theron woordvoerster wordt van haar mishandelde en uitgebuite collega’s in de mijnen van Minnesota. Het was de eerste succesvolle Amerikaanse rechtszaak tegen seksuele intimidatie.

Om 20.35 uur op ZES.

Bloed, zweet & luxeproblemen

In deze human-interestreeks tracht journaliste Karine Claassen met zes kinderen van bekende Vlamingen aan den lijve te achterhalen in welke omstandigheden onze luxeproducten worden gemaakt.

Vanavond moeten de jongeren aan de slag in de garnalenkweek in Sri Lanka. Tijgergarnalen worden er nog met de hand geoogst en gepeld, en dat is een arbeidsintensief werk. Na Sri Lanka reist de groep verder naar Ghana. De aankomst is er overweldigend warm, maar de armoede schrijnend.

Om 20.40 uur op één.

Lees ook

Céleste Cockmartin, dochter van Goedele Liekens: “Als mama ons op het internaat kwam bezoeken, legden mijn zus en ik haar outfit klaar”