© BELGA

David Goffin raakt niet voorbij tweede ronde in Turijn

David Goffin (ATP 114) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het Challengertoernooi in Turijn (gravel/205.000 euro).

Bron: BELGA

Voor de 33-jarige Luikenaar was het al de tweede wedstrijd van de dag in Noord-Italië. Goffin haalde het vrijdagvoormiddag in zijn eerste ronde in twee sets (7-5 en 6-4) van de Peruaan Juan Pablo Varillas (ATP 110).

De eerste ronde van Goffin stond oorspronkelijk dinsdag op de planning. Door veelvuldige regenval vielen de wedstrijden op dinsdag en woensdag echter in het water. Donderdag gaf de organisatie in Turijn dan weer voorrang aan andere uitgestelde wedstrijden. Daarom kon onze landgenoot vrijdag pas zijn eerste ronde afwerken.

Een ronde later bleek het duel tegen het Italiaanse eerste reekshoofd Lorenzo Musetti (ATP 29) het eindstation: 6-4 en 6-3 na iets meer dan anderhalf uur.

Goffin hervatte in Italië de competitie na een break van zowat een maand. Door rugproblemen gaf hij begin mei forfait voor een Challengertoernooi in Frankrijk. Intussen is Goffin wel zeker van deelname aan Roland Garros, dat volgende week start en waar hij voor de dertiende keer op rij op de hoofdtabel staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer