Direct naar artikelinhoud
Verkeer

E40 richting Brussel vrijgemaakt: files nemen af nadat snelweg hele voormiddag versperd was

Op de E40 in Wetteren richting Brussel kantelde een vrachtwagen geladen met een hoogtewerker. De volledige snelweg is versperd.Beeld Didier Verbaere

De E40 van Gent naar Brussel is deze namiddag rond 12.45 uur vrijgemaakt in Wetteren, nadat de snelweg de hele voormiddag versperd was. Rond 7.30 uur was er een vrachtwagen gekanteld. De files in de omgeving beginnen intussen af te nemen. 

“Rond 7.30 uur is een vrachtwagen gekanteld, die een hoogtewerker vervoerde. Die lag over de volledige breedte van de rijbaan, die met het oog op de takelwerken werd afgesloten”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het is een zware bevalling geweest, maar de rijbaan is gereinigd.”

Het verkeer stond vanmorgen op de E40 al snel stil over een afstand van meer dan 10 kilometer. In de andere richting ontstond er een kijkfile. Op de N9, de steenweg tussen Gent en Aalst, liep de wachttijd ook op tot anderhalf uur.

De afhandeling van het ongeval duurde tot na de middag. “De vrachtwagen moest rechtgetrokken worden, maar dan was er ook nog de kraan die op de vrachtwagen stond. Die weegt 22 ton en er is via de file extra materiaal aangevoerd. Dat heeft even geduurd”, aldus Bruyninckx. 

Twitter bericht wordt geladen...

Intussen is de weg vrijgemaakt en moet het verkeer niet meer omrijden. “Dat loont niet langer”, klinkt het op Twitter.

Twitter bericht wordt geladen...