De brandweer is al dagenlang in de weer in Voeren.
Foto: Lieven Roux

Brandweer rondt pompwerken in Voeren af, maar nieuwe wateroverlast dreigt

De brandweer Oost-Limburg heeft maandag zowat de laatste pompwerken in Voeren uitgevoerd, maar door het hoge grondwaterpeil blijven bepaalde kelders en lager gelegen delen weer onder water lopen. Dinsdag zal vanaf 10 uur een nieuwe lading bouwdrogers verdeeld worden.

De gemeente Voeren maakte ook bekend dat de omleiding in 's Gravenvoeren vanaf 20 uur is opgeheven. Het centrum van Moelingen blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. Een firma zal dinsdag werkzaamheden in de Berwijnstraat uitvoeren.

Maandag zijn nieuwe containers in Moelingen geleverd. Het meeste puin is er wel opgeruimd. Vanaf dinsdag zal ook de focus op de andere deelgemeenten liggen.

"We blijven de hele situatie mee opvolgen en coördineren in de crisiscel, ook dinsdag nog. We hopen hard op minder regen de komende dagen", laat de brandweerzone Oost-Limburg maandagavond weten.

De weersvoorspellingen zijn voor dinsdag echter niet zo gunstig, want er zijn volgens het KMI opnieuw hevige onweersbuien met overvloedige regenval op komst. Er is wateroverlast op meerdere plaatsen te verwachten. De technische dienst van Voeren heeft zandzakken klaarliggen.

Meest gelezen