Honderd pro-Palestijnse demonstranten opgepakt in Boston

Nieuws
Politie in gevechtstenue is zaterdag in Boston in actie gekomen tegen pro-Palestijnse activisten, die zich op de campus van de Northeastern University bedienden van antisemitische leuzen. Volgens de leiding van de universiteit zijn ongeveer honderd demonstranten gearresteerd.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 17:25
Afbeelding
beeld anp

‘De politie trad op toen betogers over de schreef gingen met heftige antisemitische uitlatingen, waaronder Dood aan de Joden’, liet een woordvoerder via het platform X weten.

De afgelopen tijd zijn er bij tal van Amerikaanse onderwijsinstellingen protestmanifestaties gehouden tegen het optreden van het Israëlische leger in de Gazastrook. Vrijdag werden in Denver zeker veertig studenten opgepakt, een dag eerder in Los Angeles 93.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïne stuurt versterking naar Charkiv om aanvallen Rusland

Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd.

Afbeelding

Onduidelijk of UvA-gebouwen maandag weer opengaan

Het is nog onduidelijk of de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandag weer opengaan. Woensdag liet de universiteit weten dat alle UvA-gebouwen in elk geval tot maandag dicht blijven.

Afbeelding

Russen voeren volgens gouverneur bombardement in regio Charkiv op

Rusland heeft de bombardementen op de plaats Vovtsjansk in het noordoosten van Oekraïne geïntensiveerd, stelt de gouverneur van de regio Charkiv. Ook zouden Russische sabotagegroepen de grens hebben proberen over te steken.

Afbeelding

Bereidheid EU-bedrijven om te investeren in China op dieptepunt

China verliest zijn glans als topland voor Europese bedrijven om in te investeren, meldt de Kamer van Koophandel van de Europese Unie in China. Slechts 13 procent van de ondervraagde bedrijven ziet het land nog als een topbestemming voor investeringen.

Afbeelding

Australisch pensioenfonds buigt voor kritiek beleggingen Israël

Cbus, een van de grootste pensioenfondsen van Australië, herziet zijn investeringsbeleid na druk van een grote vakbond. Die had het fonds opgeroepen niet meer te beleggen in bedrijven die wapens en defensietechnologie aan Israël leveren.

Afbeelding

Indiase oppositieleider komt tijdelijk op borgtocht vrij

De Indiase oppositieleider Arvind Kejriwal komt tijdelijk op borgtocht vrij. Hij kan daardoor weer campagne voeren voor de parlementsverkiezingen die sinds halverwege april plaatsvinden.