Roeselare hangt bordjes in titelfinale tegen Maaseik weer gelijk

© BELGA

Roeselare heeft zaterdag de bordjes op gelijke hoogte gehangen in de titelfinale van de Lotto Volley League voor mannenteams. De West-Vlamingen versloegen in de eigen Tomabelhal uitdager Maaseik met 3-1. De setstanden waren 25-22, 27-29, 25-15 en 25-20. Na twee duels in de ‘Champion Final’ staat het 1-1.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Maaseik won donderdag de eerste ontmoeting in de titelfinale met 3-1. Dinsdag (20u30) volgt de volgende confrontatie, weer in de Steengoed Arena. De ploeg die het eerst drie wedstrijden wint, kroont zich tot kampioen.

Roeselare sloot de reguliere competitie als leider af, voor runner-up Maaseik. De Limburgers bleven de West-Vlamingen dan weer wel voor aan kop van de Champion play-offs. Daardoor speelt Maaseik van de vijf mogelijke duels in de titelfinale er drie in eigen zaal.

Maaseik strijdt voor een zeventiende landstitel, een eerste sinds 2019. Roeselare hoopt op een vijftiende kampioenschap. Vorig jaar pakten de West-Vlamingen hun derde titel op een rij. Beide ploegen verdeelden sinds 1995 alle landstitels onder elkaar. Roeselare veroverde in februari al de Beker van België na winst in de finale tegen Menen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen