Laat vuurwerk je feest niet verknallen

Tijdens de nieuwjaarsnacht wordt er traditioneel heel wat vuurwerk afgestoken. Denk eraan dat je hiervoor steeds een vergunning nodig hebt. Deze vraag je aan bij de dienst cultuur en wordt uiteindelijk afgeleverd door de burgemeester.

Dirk Macquoy

Vorig jaar ontving het gemeentebestuur bovendien heel wat klachten over vuurwerk dat buiten de nieuwjaarsnacht werd afgestoken. Ook hiervoor is een vergunning noodzakelijk. Het politiereglement op geluidshinder is van toepassing. De politie houdt toezicht. Beschik je niet over een toelating, wordt er proces verbaal opgesteld en riskeer je een boete.

Vuurwerk afsteken houdt bovendien sowieso risico’s in en veroorzaakt hinder voor je omgeving. Dit zowel voor mens en dier. Daarom is het nodig om het gezond verstand te gebruiken en rekening te houden met mekaar. Zeker dieren raken gemakkelijk in paniek bij vuurwerk. Grote huisdieren zoals paarden worden daarom best op stal gezet.

Klachten meld je best zo vlug mogelijk bij de lokale politie via het nummer 101. Zo kunnen zij ingrijpen en het probleem in kaart brengen.

Info: pieter.cools@ham.be – 013 61 10 52 cultuur@ham.be – 013 61 10 12

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer