In totaal komen er 22 deelfietsen van Donkey Republic in de gemeente.© RR

Binnenkort ook deelfietsen in Sint-Katelijne-Waver: “We verspreiden de fietsen over alle kernen”

Sint-Katelijne-Waver -

In Sint-Katelijne-Waver wordt begin juni gestart met de uitrol van een systeem voor deelfietsen. De vervoerregio Mechelen koos ervoor om in zee te gaan met Donkey Republic, en dus kan je binnenkort ook in Katelijne gebruikmaken van de oranje fietsen. Er worden er 22 verspreid over de vier kernen.

Met de realisatie van de Hoppin-punten sprak het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver ook de ambitie uit om een deelfietssysteem uit te rollen in de gemeente. Dat wordt nu werkelijkheid, want de gemeenteraad keurde vorige week de samenwerking met Donkey Republic goed. De aanbieder van oranje deelfietsen is wereldwijd actief, waaronder in Antwerpen.

“De vervoerregio koos voor Donkey Republic als aanbieder van deelfietsen”, aldus schepen van Duurzame Ontwikkeling Jeroen Baeten (N-VA). “Daardoor zullen inwoners van alle gemeenten van de regio Rivierenland er gebruik van kunnen maken. De vervoerregio zorgt vanaf begin juni voor twaalf fietsen. Zes gewone, en zes elektrische.”

Het gemeentebestuur zorgt voor tien bijkomende fietsen, waarvan ook de helft elektrisch. “De 22 fietsen komen niet alleen aan het station en in het centrum, maar in verschillende hubs in alle vier de kernen van onze gemeente”, aldus schepen Baeten. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners