Basketbal BNXT League - Elite Gold: ZZ Leiden - Filou Oostende 68-86

Matteo Verstraete krijgt steeds meer kansen bij Filou Oostende: “Ik kan alleen maar dankbaar zijn en elke dag mijn best doen”

Op zijn zesde sloot Matteo Verstraete zich bij BC Oostende aan. Op zijn 20ste is hij een volwaardig lid van de landskampioen.© Rudy Declerck

Oostende -

Matteo Verstraete (20, 1m98), shooting guard en small forward, greep in de voorbije twee wedstrijden van Filou Oostende in Elite Gold, tegen BA Limburg en in Leiden, zijn kansen met beide handen. Wellicht kan de geboren Oostendenaar vrijdagavond voor eigen publiek tegen Groningen opnieuw zijn talenten tonen.

Peter Rossel

Op zijn zesde sloot Matteo Verstraete zich bij BC Oostende aan. Als klein ventje en supporter poseerde hij graag bij Pierre-Antoine Gillet. Sinds twee jaar mag Verstraete dagelijks met zijn voorbeeld trainen. Dit seizoen is de Oostendenaar een volwaardig lid van de Filou-kern. Tegen BA Limburg stond Matteo Verstraete in het tweede kwart al in de basis. “Zelf had ik niet verwacht al zo vroeg in het spel te komen. Misschien was ik iets minder goed gestart, maar ik heb me knap herpakt. De coach was redelijk tevreden over mijn prestatie. Ik ben blij met die kans en heb mijn uiterste best gedaan.”

Verstraete speelde dit seizoen al in twaalf competitiewedstrijden. Tegen BA Limburg was hij in 21’27” – zijn ruimste aantal BNXT-minuten - goed voor 9 punten aan 55,5%, 5 rebounds en 2 assists. Woensdag in Leiden realiseerde hij 10 punten aan 100%, 1 rebound en 1 assist in 11’32”. “Op elke match ben ik aanwezig. De speelkansen volgen wel. Dagelijks tracht ik hard te werken en nog meer mijn best te doen. Bij coach Dario Gjergja heb ik al enorm veel bijgeleerd. De afgelopen twee jaar heb ik elke stap gezet dankzij hem. Op elk vlak groeide ik, met enorme stappen. Mijn shots, mijn spelinzicht en mijn verdediging zijn goede kenmerken. Ik wil elke dag verbeteren, tot ik ooit het beste van mezelf bereik.”

“Op elk vlak groeide ik, met enorme stappen”

Matteo Verstraete

“Vorig seizoen was ik dertiende of veertiende man. Ik ben blij dat ik dit seizoen helemaal tot de wedstrijdselectie van twaalf man behoor. Dat helpt me veel stappen te zetten en daarvoor kan ik alleen maar dankbaar zijn”, vervolgt Verstraete. “Het voelt ook goed aan met zoveel jongeren in de kern te zijn. We helpen mekaar door onze ervaringen aan mekaar door te geven. Met die tips maken we mekaar beter. Elke dag helpen mannen als Pierre-Antoine Gillet en Sam Van Rossom me extreem veel. Ook de Amerikanen Damien Jefferson en Khalil Ahmad, allebei op mijn positie, geven me heel veel informatie over de bal en het werk in verdediging. Dat krijg ik ook van Simon Buysse en eigenlijk van alle ploegmaats. Ik tracht ook mijn ploegmaats te helpen.”

“Meestal speelde ik ook met de ploeg in Top Division 2, waar ik minuten kon meepakken. Wanneer beide teams gelijktijdig basketten, beslisten de coaches. Ook speel ik met de U21-ploeg”, zegt Verstraete, die heel knap presteerde in de U21-finale om de Beker van Vlaanderen. Met 21 punten, 8 rebounds en 4 assists kreeg hij de MVP-onderscheiding. “Het was de laatste keer dat ik kon meedoen, want in november word ik 21. Het was leuk om die beker te winnen.”

Met nummer 18 voor zijn opa

Ooit debuteerde Matteo Verstraete met shirtnummer 1 bij Oostende, maar nu heeft hij 18. “Dat was het favoriete nummer van mijn opa langs mama’s kant. In februari is hij overleden. Vorig seizoen had ik die 18 al gekozen voor hem. Ik ben blij dat ik dit nummer kan dragen en nu voor hem kan spelen”, besluit Verstraete.

Double-double voor Damien Jefferson

Oostende behaalde woensdagavond bij BNXT-titelverdediger ZZ Leiden een ruime 68-86-zege. Al na tien minuten prijkte een 17-28-kloof op het bord. Na de rust (38-48) stoomden de bezoekers door naar 53-68 aan het halfuur. Maximaal leidde Oostende met 22 punten bij 58-80. Jefferson realiseerde met 14 punten en 10 rebounds een double-double. Ahmad was topschutter met 22 punten. Van Rossom gaf 6 assists. Oostende scoorde 14 op 27 driepunters of 51,9%. Gillet (4 op 5) en Ahmad (4 op 7) blonken hierin uit. De winst in Leiden was de 21ste opeenvolgende BNXT-zege van de Oostendenaars. (rpo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus