© Isopix

Deze programma’s mag u niet missen op 21 juli

Op deze Nationale Feestdag hebben we geen Belgische film in de aanbieding, maar wel drie goede alternatieven: een animatiefilm uit de stal van Disney, een krimi uit Scandinavië of een komedie met een hoofdrolspeler uit New York.

1) ‘Wreck-It Ralph’: van slechterik naar held

© Isopix

Begin volgend jaar komt ‘Ralph Breaks The Internet’ bij ons in de zalen, maar in de tussentijd kunt u nog eens genieten van het origineel. Daarin is Ralph het na dertig jaar beu om de slechterik te spelen in het spelletje ‘Fix-it Felix’, dus besluit hij het spel te verlaten. Hij gaat op zoek naar een ander spel zodat hij ook eens de held kan uithangen. Maar dat is niet zonder gevaren, want als een personage sterft in een ander spel dan het zijne kan hij niet zomaar terug tevoorschijn poppen. Dan is het game over. ‘Wreck-It Ralph’ kwam precies 75 jaar na de allereerst animatiefilm van Disney, ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’, uit. In tegenstelling tot de meeste animatiefilms werden de acteurs die de hoofdrollen vertolkten vaak in dezelfde ruimte gestoken om de film in te spreken. Dit leidde tot heel wat improvisaties. De personages Ralph (John C. Reilly), Felix (Jack McBrayer), Vanellope (Sarah Silverman) en Calhoun (Jane Lynch) zijn ook qua uiterlijk gebaseerd op hun stemacteur.

‘Wreck-It Ralph’, BBC1, 19.20 uur

2) Seizoen 4 van ‘The Bridge’: het slot

© Lumière

Goed en slecht nieuws voor fans van Scandinavische reeksen. Het goede nieuws is dat het vierde seizoen van de topper ‘The Bridge’ vanaf nu te bekijken is op NPO2, en niet enkel op Play More. Het slechte nieuws is dat het vierde seizoen ook meteen het laatste is. Uiteraard is er ook in dit seizoen iemand vermoord. Deze keer gaat het om de leidinggevende van het Deense migratiebureau. De moord lijkt gekoppeld aan een controversiële uitzettingszaak. Het is aan Henrik en Saga om de mysterieuze moord op te lossen. Maar beiden gaan gebukt onder persoonlijke problemen. Hun speciale vriendschap wordt ernstig op de proef gesteld. Gebeurtenissen uit het verleden laten zich opnieuw voelen.

‘The Bridge: seizoen 4’, NPO2, 20 uur

3) ‘Jerry Maguire’: Show me the money!

© Isopix

“You complete me”, “You had me at ‘hello’” en “Show me the money”. Het zijn drie quotes uit de Amerikaanse komedie ‘Jerry Maguire’ over een spelersmakelaar die er genoeg van heeft miljoenendeals af te sluiten waar alleen zijn baas beter van wordt. Hij besluit voor eigen rekening te werken en krijgt het gezelschap van zijn vroeger collega en boekhoudster Dorothy, die stiekem verliefd is op hem. ‘Jerry Maguire’ was goed voor vijf Oscarnominaties. Cuba Gooding Jr. won het enige beeldje, maar de film betekende ook de doorbraak voor actrice Renée Zellweger. Zij gaf toe dat ze op de dag waarop ze te horen kreeg dat ze de rol van Dorothy had, zo lang niet meer gewerkt had dat ze niet genoeg geld op haar bankrekening had staan om iets af te halen aan de bankautomaat. Oorspronkelijk had regisseur Cameron Crowe wel iemand anders dan Zellweger in gedachten voor de rol van Dorothy. Hij schreef de film met Tom Hanks en Winona Ryder in de hoofdrollen. Maar tegen dat hij klaar was met het scenario had Hanks andere verplichtingen. Hij koos dan voor die andere Tom, Tom Cruise. Maar tijdens zijn screentests met Ryder leken de twee eerder broer en zus dan twee geliefden.

‘Jerry Maguire’, VTM, 22.55 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer