© VTM - Faroek

Granaataanval Wilrijk: politie op zoek naar twee mogelijke getuigen

De politie hoopt via het opsporingsprogramma Faroek, op VTM, getuigen te kunnen vinden die iets hebben gezien in de nacht van 2 juli in de Letterkundestraat in Wilrijk. Een onbekende gooide toen een oorlogsgranaat naar de gevel van een havenarbeider die daar woont. Twee getuigen hebben de verdachte mogelijk gekruist.

dvd

Op camerabeelden is rond twintig voor drie ’s nachts een felle lichtflits te zien. Die is, zo blijkt uit het onderzoek, afkomstig van een handgranaat van het voormalige Joegoslavische leger. Auto’s, gevels en fietsen liepen grote schade op maar er vielen geen gewonden. De vermoedelijk dader is na de explosie te zien terwijl hij aan hoge snelheid de Schijfwerpersstraat in loopt. Hij draagt een sweater met een kap.

Op de beelden zijn ook twee fietsers te zien die op het moment de feiten in de buurt waren. Het gaat om een man die met zijn hond aan het fietsen was richting Kiel, en een fietser die later uit de Schijfwerpersstraat komt. Als u de mannen herkent of misschien zelfs zichzelf herkent in de beelden, dan vraagt de politie om dat te melden. Ook andere informatie omtrent dit onderzoek is welkom op 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER