© AFP

Thorgan Hazard en Mönchengladbach verliezen topper tegen Leipzig

RB Leipzig heeft zaterdagavond de topper van de dertigste speeldag in de Duitse Bundesliga gewonnen met 1-2 op het veld van Borussia Mönchengladbach. Thorgan Hazard speelde 90 minuten bij de thuisploeg.

Vanaf de penaltystip zette Halstenberg Leipzig in de zeventiende minuut op voorsprong. De vleugelverdediger maakte er simpel 2-0 van meteen na de rust. Verder dan de aansluitingstreffer van Plea kwam Gladbach niet meer. Leipzig verstevigt dankzij de overwinning zijn derde plaats. Met 61 punten volgt Leipzig op negen punten van leider Bayern München. Borussia is na een matige 5 op 15 vijfde met 51 punten.