Direct naar artikelinhoud
Australië

Wereldberoemde kangoeroe ‘Schwarzenegger’ gestorven: golf van verdriet op sociale media

Wereldberoemde kangoeroe ‘Schwarzenegger’ gestorven: golf van verdriet op sociale media
Beeld Facebook/The Kangaroo Sanctuary

Kangoeroe Roger, die wereldberoemd werd omdat hij zo sterk was dat hij metalen emmers met zijn poten kon pletten, is op 12-jarige leeftijd gestorven. Dat heeft The Kangaroo Sanctuary in Alice Springs, waar het dier verbleef, op Facebook gemeld. 

Het overlijden van Roger leidt tot een golf van verdriet op sociale media. Roger raakte beroemd toen in 2015 foto’s van het kolossale dier verspreid werden. De kangoeroe woog 89 kilogram en was meer dan 180 centimeter groot. Hij was zo sterk dat hij stevige metalen emmers met zijn poten kon pletten. Het leverde hem de bijnaam ‘Schwarzenegger’ op.

“Het is een verdrietige dag”, schrijft Chris Barnes, eigenaar van The Kangaroo Sanctuary, op Facebook. “Roger was vele jaren ons alfamannetje. Veel mensen hielden van hem, net als wij.”

Dat bewijzen ook de vele steunbetuigingen van Rogers 1,3 miljoen fans op Facebook en Instagram.  

Roger kon met zijn poten stevige metalen emmers pletten.Beeld Facebook/The Kangaroo Sanctuary

Roger werd in 2006 opgevangen door Chris Barnes. Hij was nog een pup toen zijn moeder overreden werd door een auto en stierf. Toen Barnes toevallig langs de plek des onheils reed, nam hij Roger mee en gaf hem een nieuwe thuis. Het dier inspireerde hem om The Kangaroo Sanctuary op te richten.

Kangoeroes kunnen maximaal 14 jaar oud worden, maar halen in het wild zelden die leeftijd.